Vuoden 2018 kiinnostavimmat jutut

Apteekkien kehittäminen ja apteekeissa tehdyt hyödylliset ja onnistuneet ratkaisut kiinnostivat vuonna 2018 Receptumin uutiskirjettä lukeneita apteekkilaisia.

Vuoden 2018 eniten luetuissa jutuissa korostuivat myös kiinnostus ajankohtaisiin ja paljon puhuttaneisiin aiheisiin sekä tulevaisuuden näkymiin: GDPR oli tärkeä puheenaihe, josta tehtyjä juttuja oli kaksi kymmenen luetuimman joukossa. Myös lääkevarmennukseen liittyvät asiat kiinnostivat ja niistä luettiin ahkerasti.

Lue vuoden 2018 kiinnostavimpia juttuja:

1. Mitä kaikkien pitää apteekissa tietää EU:n tietosuoja-asetuksesta?

Kokosimme parhaat vinkit siihen, mitä GDPR:stä pitää tietää ja miten se on syytä huomioida jokaisessa apteekissa.

2. Näin sujui Suomen ensimmäinen lääkevarmennus 

Kävimme katsomassa, miten lääkevarmennus toimii Apteekkimarket Pajamäen apteekissa.

3. Kuinka Veikkolan apteekissa on hoidettu tietoturva- ja -suoja-asioita

Veikkolan apteekissa on tietoturva- ja -suoja-asioita hoidettu määrätietoisesti jo pitkään. Hyviä vinkkejä riittää muillekin. Heillä on otettu käyttöön myös salattu sähköposti.

4. Uusi apteekkari laittoi pienen maaseutuapteekin kasvuun Kihniössä

Kihniön apteekin apteekkari Petteri Pietikäinen  lisäsi myyntiä parantamalla esillepanoa, laajentamalla aukioloaikoja ja satsaamalla uuteen kassareseptipäätteeseen.

5. Henrik Salomiehen apteekissa määrätietoinen digitalisoiminen on tuonut tulosta 

Kiuruveden apteekissa on digitalisoitu apteekin toiminnot jo varhaisessa vaiheessa MAXXin avustuksella. Se on mahdollistanut jatkuvan kehittämisen ja huippuunsa viedyn varastonhallinnan, joka on tärkeää kiihtyvässä kilpailutilanteessa.

6. Itsepalvelukassa vauhdittaa myyntiä pienessä sivuapteekissa Heinolan kirkonkylässä

Kiireaikoina itsepalvelukassa on erinomainen apu pienessä apteekissa.

7. Täyden palvelun muutto vähensi stressiä Helsingin Kalasatamassa

Apteekkari Leena Melartinin apteekin hyvin suunniteltu avaimet käteen -muutto kesti vain kaksi päivää ja ovet avattiin saman tien.

8. Näin verkkoapteekki Apoteasta tuli miljoonabisnes

Receptum on ollut mukana jo useamman ruotsalaisen verkkoapteekin alkuun saattamisessa. Verkkoapteekki Apotea oli ensimmäinen pelkästään verkossa toimiva ruotsalaisapteekki ja siitä tulikin iso bisnes.

9. Uusi apteekki rakenettiin sujuvasti tyhjään liiketilaan Lappeenrannassa

Lappeenrannan City apteekki rakennettiin alusta alkaen tyhjään toimitilaan. Apteekkari Sari Halko otti sinne kokonaispaketin ja -palvelun laitteistoineen ja ohjelmistoineen.

10. Saaristoapteekki Första apoteket sivuapteekkeineen sai MAXXin yhdessä viikonlopussa

Maarianhaminassa ja Kumlingessa sijaitsevat apteekki ja sivuapteekki saivat järjestelmänvaihdoksen MAXXiin parissa päivässä, vaikka apteekkien välillä on yli kolmen tunnin merimatka.