Tyhjä toimitila Lappeenrannassa muuttui apteekkari Sari Halkon ja Receptumin yhteistyössä moderniksi apteekiksi. Apua hän sai laitteiden sijoittelusta alkaen niiden ja ohjelmistojen asennukseen.

Takaisin

Asiakas

Apteekki
Lappeenrannan City apteekki

Perustettu
Petsamon apteekkina 1923

Apteekkari
Sari Halko

Henkilökunta
5 työntekijää

Reseptuuri
29 421 vuodessa

Apteekkari Sari Halko rakensi apteekin tyhjästä liiketilasta Lappeenrannan keskustassa. Kesälahdesta Lappeenrannan City apteekkiin siirtynyt Halko oli kalustesuunnittelun alkuvaiheessa, kun hän otti yhteyttä Receptumiin. Tavoite oli tehdä toimiva kokonaisuus alusta alkaen.

”Receptum tarjosi minulle kokonaispakettia ja -palvelua laitteistoineen ja ohjelmistoineen. Yhteistyö oli alusta pitäen hedelmällistä: Receptumlaisilla oli hyvä näkemys siitä, miten sijoitella toimivasti kaikki valvontakameroista vuoronumerojärjestelmään. Kassapäätteiden paikoista ja määristäkin sain tärkeitä neuvoja”, Halko sanoo.

Halko arvostaa erityisesti sitä, että Receptumista saa kaiken samalta luukulta. ”Uutta perustaessa on niin paljon kaikkea mietittävää ja järjesteltävää, että on helpotus, kun joku kantaa kokonaisvastuun laitteista ja järjestelmistä. On myös tärkeää, että yhteistyökumppani on kokenut ja luotettava. Asennuksetkin sujuivat ongelmitta.”

Eikä yhteistyö pääty apteekin avautumiseen. Tuki ja koulutus jatkuvat tulevaisuudessakin.

MAXX haltuun nopeasti

Halko valitsi Receptumin yhteistyökumppaniksi myös käytännön syistä: henkilökunta oli tehnyt jo pitkään töitä MAXXilla. ”Minulle MAXX ei ollut entuudestaan tuttu. Ajattelin, että on fiksumpaa, jos vain yksi opettelee uutta kuin että suurin osa joutuu uuden eteen ja luopumaan toimivasta järjestelmästä”, sanoo apteekkari Sari Halko.

MAXXin käyttöön Halko sai koulutusta Receptumilla Helsingissä. Päivän koulutus oli tiivis ja tehokas. ”Siinä oli paljon asiaa yhdelle päivälle. Halusin vielä lisää käytännön harjoittelua, joten menin muutamien kurssikaverien apteekkeihin harjoittelemaan. Se selkeytti vielä entisestään, miten MAXX toimii. Lisäoppia sain tietenkin myös omalta henkilökunnaltani, kun avasimme apteekin”, Halko sanoo.

Kun apteekki avattiin, receptumilaiset olivat muutaman päivän paikan päällä opastamassa ja katsomassa, että kaikki varmasti pelittää.

”Heillä sattui olemaan koulutuskiertue juuri silloin Lappeenrannassa, joten meillä oli ensimmäisenä päivänä jopa Receptumin toimitusjohtaja Juha Antila opastamassa MAXXin uusien ominaisuuksien käytössä. Henkilökunta arvosti kovasti sitä, että johtajakin oli mukana ruohonjuuritasolla.”

Varastonhallintaan sujuvuutta MAXXin ominaisuuksilla

Halko arvostaa Receptumin kokonaisvaltaista ajattelutapaa, jossa apteekin toimintoja kehitetään koko ajan. Lappeenrannassa Receptum suositteli esimerkiksi ottamaan käyttöön menekin mukaisen varastointitavan. ”Lääkitysturvallisuuskin parantuu, kun varastolaatikoissa ei ole samaa vaikuttavaa ainetta kuin yhtä merkkiä. Samoin virheiden mahdollisuus reseptitoimituksissa vähenee.”

Henkilökunta on pitänyt uudistuksesta: MAXXin menekinmukaisessa varastohallinnassa tuotevalikoiman vaihtuessa uuden tuotteen voi aakkostamisen sijaan laittaa sinne, missä on tilaa.

Toinen MAXXiin liittyvä uudistus on nopeuttanut tilausten käsittelyä. Lappeenrannassa puretaan tukuista tulevat tavarat nykyisin sähköisillä lähetteillä. Aiemmin jokainen tuote kirjattiin järjestelmään yksitellen, nyt saapuneet lähetykset hyväksytään järjestelmään tilauskohtaisesti. Tämä nopeuttaa tavaranpurkua huomattavasti.

Apua saa aina tarvittaessa

Sari Halko on ollut kohta kaksi vuotta MAXX-apteekkarina. Hän ymmärtää hyvin, että uuteen apteekkijärjestelmään vaihtaminen voi ahdistaa, mutta MAXXin kanssa muutos on ollut vain positiivista.

”Minusta MAXXissa on niin paljon hyviä ominaisuuksia, että jo ihan sen vuoksi kannattaa nähdä uuden oppimisen vaiva.”

Halko on tyytyväinen, että Receptumin apu ei lopu laitteistojen asennukseen. Apua on saanut myöhemminkin kaikissa ongelmatilanteissa. Ja jos muuten asiat eivät ratkea, Receptumin help desk voi aina ottaa etäyhteyden apteekkiin.

”Opin MAXXin käytöstä joka päivä jotain uutta. Olen arvostanut erityisesti monipuolisia raportointijärjestelmiä. Myynnin kehityksen ja menekin seuranta on helppoa.”

Ja vielä neuvo uutta apteekkia suunnittelevalle: ”Mieti tarkkaan apteekin kulkureitit ja laitteiden ja kalusteiden sijoittelu: Missä tavaroiden purku kannattaa olla, missä koneet ja kassojen paikat. Minä sain tähän paljon apua kalustesuunnittelijan lisäksi Receptumilta.”