Takaisin

Apteekki
Palm Apotek och Limhamn Apotek, Malmö

Apotekare
Anaam Hussain

Henkilökunta
5 työntekijää

Oma hyvään asiakaspalveluun keskittyvä apteekki oli Anaam Hussainin unelma, jonka toteuttamisessa Receptum auttoi kaksi vuotta sitten. Nyt hän avasi avasi jo toisen apteekkinsa Malmössa. MAXX on siivittänyt menestystä sujuvoittamalla apteekin töitä.

Proviisori Anaam Hussain seisoo keskellä uutuuttaan hohtavaa apteekkiaan Limhamnissa. Hyllyt ovat hyvässä järjestyksessä ja odotukset korkealla. Eläinlääkäriaseman viereen juuri avattu apteekki on tarkan suunnittelun tulosta. Kohderyhmä ja valikoima ovat erilaisia kuin ensimmäisessä apteekissa.

Tavoitteena hyvin palveleva apteekki

”Halusin perustaa oman apteekin, jossa voisin olla asiakkaille enemmän kuin se, joka ojentaa reseptilääkkeen ja sanoo 57 kruunua kiitos.” Näin apteekkari Anaam Hussain kiteyttää sen, miksi hän perusti kaksi vuotta sitten ensimmäisen oman apteekkinsa Malmön Lindeborgiin. Palm Apotek avasi ovensa 2016 ja Limhamn Apotek kaksi vuotta myöhemmin.

Anaam Hussain on edennyt rohkeasti ja määrätietoisesti. Vahva halu auttaa ihmisiä terveydenhoidossa sai hänet opiskelemaan Ruotsissa proviisoriksi. Historianopettajana aiemmin työskennellyt nainen oli tullut Ruotsiin Irakista 2002 ja 16 vuotta myöhemmin hänellä on jo kaksi omaa apteekkia.

”Tein muutaman vuoden töitä useissa eri apteekeissa ja apteekkiketjuissa. Siltä ajalta sain monipuolisen työkokemuksen ja näkemyksen siitä, millainen on hyvä apteekki. Visioni oii apteekki, jossa ihmisille ollaan aidosti läsnä ja autetaan kokonaisvaltaisesti. Ei myydä vain tuotteita vaan palvellaan hyvin ja henkilökohtaisesti. Tuetaan ihmisten hyvinvointia.”

Anaam Hussainin ensimmäinen apteekki sijaitsee alueella, jossa on paljon iäkkäitä ihmisiä ja myös sairaala. Hänestä on tullut nopeasti alueella ihminen, joka tunnetaan ja johon luotetaan. Hänen luokseen tullaan kysymään kaikenlaisissa terveyteen liittyvissä asioista, jopa ennen kuin mennään lääkärille. Luottamus on hyvän asiakassuhteen perusta.

Apteekin tukiranka on hyvä apteekkijärjestelmä

Oman apteekin perustamisessa on Anaam Hussainin mukaan kolme tärkeää asiaa: pitää löytää toiminta-alue, jossa ei ole kilpailijoita mutta hyvä asiakaspohja. Täytyy olla farmaseuttista osaamista ja pitää ottaa tueksi toimiva apteekkijärjestelmä.

”Opiskelutoverini apteekissa on käytössä MAXX ja tiesin, että se on harvinaisen toimiva apteekkijärjestelmä. Olin muissa ruotsalaisissa apteekeissa käyttänyt kaikenlaisia järjestelmiä ja niissä on usein virheitä ja toimimattomuutta”, Hussain kertoo ja sanoo päättäneensä heti ottaa MAXXin omaan apteekkiinsa.

”Hyvin toimiva apteekkijärjestelmä on todella tärkeä. Apteekille on esimerkiksi elintärkeää nopea, tarkka, ajantasainen ja vaivaton varastonhallinta sekä tilaussysteemi. MAXX on paras: siinä ei ole  virheitä, se on helppokäyttöinen ja sen oppii nopeasti. Lisäksi Receptum auttaa aina ja todella nopeasti, kun on tarpeen”, Hussain sanoo.

Hän sai Receptumilta helpotusta myös apteekin aloittamiseen liittyvien lukuisien käytännön asioiden hoitamisessa. Se säästi vaivaa ja aikaa.

Helppokäyttöisen järjestelmän oppii nopeasti

Kun MAXX oli tilattu Palm Apoteketille, ei mennyt montaa päivää, kun se oli jo asennettu. Anaam Hussain kiittelee Receptumin hyvää asiakaspalvelua. ”Jos on jotain kysyttävää tai korjattavaa, asiat hoituvat todella nopeasti ja ruotsiksi.”

“Kun avasin oman apteekin, meitä oli vain kaksi työntekijää, minä ja tekninen työntekijä. Kumpikaan meistä ei ollut käyttänyt MAXXia aiemmin. Receptumilta oli meidän tukena muutaman päivän kouluttaja, mutta sitten olimme omillamme. Siinä tilanteessa oli todella tärkeää, että järjestelmä oli yksinkertainen käyttää. Ensimmäinen viikko oli haasteellinen, mutta sen jälkeen kaikki on sujunut erinomaisesti. Jopa oma 11-vuotias tyttäreni osaa käyttää ohjelmaa, niin helppo se on”, Anaam Hussain kiittelee ja lisää:

“MAXXissa on paljon ominaisuuksia, jotka auttavat, kun on pieni henkilökunta ja uusi apteekki. Esimerkiksi hyvä varastonhallinta ja helppo tilaussysteemi ovat tärkeitä, jotta lääkkeiden saatavuus ja varaston koko on optimoitu.”

Anaam Hussainin tytär Tina,11, sanoo, että MAXX on niin helppo, että hänkin osaa käyttää sitä.

Anaam Hussainin vinkit ensimmäistä apteekkiaan avaavalle

  • Valitse apteekilla liiketila, jossa ei ole lähellä kilpailijoita mutta on hyvä asiakaspohja.
  • Älä pelkää virheitä ja epäonnistumisia, kaikesta selviää
  • Valitse tueksi moderni apteekkijärjestelmä, johon kuuluu hyvä tukipalvelu.