Apteekkari 2024 -messut rantautuvat jälleen Helsingin Messukeskukseen 25.-26.4.2024. Receptumin pisteellä voi kokeilla, kuinka paljon nopeammin reseptinkäsittely hoituu MAXX Sujuvalla ja tutustua Hybridikassan ominaisuuksiin. Paikalla päivystävät kaikki tutut Receptum-kasvot, kuten asiakastuen kouluttaja Aija Toivanen, alkuvuodesta aloittanut uusi myyntijohtaja Marko Toivonen sekä toimitusjohtaja Juha Antila.

Kuluva vuosi on ollut kiireinen kaikissa apteekeissa. MAXX-apteekeissa apteekkiarkea on helpotettu esimerkiksi teknisten työkalujen avulla, kuten itsepalvelukassoilla tai MAXX Sujuvalla, jonka myötä reseptinkäsittely voi nopeutua jopa puolella aikaisemmasta.

Tunnuslukujen seurantaan ja apteekkitalouden johtamiseen on otettu avuksi MAXX Business ja apteekin prosesseja on helpotettu erilaisilla koulutuksilla. Huhtikuussa kaikki arjen helpottajat ovat esillä Apteekkari 2024 -messuilla Helsingissä.

Neljä esittelypistettä sujuvammasta apteekkiarjesta kiinnostuneille

Messuilla nähdään Receptumin viimeisimpiä innovaatioita ja laitteistoa apteekkityön helpottamiseksi.

– Meillä on paikalla kaikkiaan neljä työasemaa, joista kolmessa voi kokeilla MAXX Sujuvaa ja yhdessä Jono Solutionsin vuoronumerojärjestelmää, Receptumin asiakastuen kouluttaja Aija Toivanen kertoo.

Demolaitteissa on käytössä Sujuvan uusimmat versiot, jotka ovat käytössä pilottiapteekeissa.

– Pilotointi on sujunut hyvin ja käyttöä laajennetaan koko ajan. MAXX Sujuva on tarkoitus mahdollistaa kesän aikana kaikille MAXX-apteekeille. Näin jokainen apteekki voi omassa tahdissaan viedä muutoksen omassa apteekissaan läpi, myyntijohtaja Marko Toivonen kertoo.

Receptumin asiakastuen kouluttaja Aija Toivanen, myyntijohtaja Marko Toivonen, toimitusjohtaja Juha Antila.

Sujuvan myötä reseptinkäsittelystä on tehty entistä nopeampaa muun muassa selkeämmän näkymän avulla.

– Näkymä käyttäjälle muuttuu Sujuvan myötä aika paljon ja varmasti siirtyminen ajattelussa puhtaaseen e-reseptiaikakauteen vaatii hiukan aikaa, Aija sanoo ja jatkaa:

– Silti positiivisimmat kommentit ovat kuuluneet, että ”ei ole jaksanut mitään ohjeita lukeakaan ja selvisin ihan hyvin siitä huolimatta! Palasin sitten niihin ohjeisiin, kun halusin vähän syvällisempää oppia”, Aija nauraa.

Mukana myös puhelinjärjestelmä ja MAXX Hybridikassa

Receptumin pilvipohjainen puhelinjärjestelmä on myös esillä Apteekkari 2024 -messuilla. Järjestelmä toimii saumattomasti yhteen matkapuhelimien kanssa ja se on helppokäyttöinen kommunikaatioratkaisu apteekeille.

Messupisteeltä löytyy myös itsepalvelukassa MAXX Hybrid, joka toimii sekä asiakkaiden itsepalvelukassana että myös farmaseutin työpisteenä. Hybridikassan tarve kannattaa ottaa harkintaan erityisesti muutoshankkeiden, kuten myymäläremonttien yhteydessä.

MAXX Hybrid on usein mielletty erityisesti isojen apteekkien laitteeksi, mutta siitä hyötyvät myös pienet apteekit. Kassa on ollut suosittu erityisesti niissä apteekeissa, jotka täyttyvät pyhinä ja lomakausina turisteista, mökkeilijöistä ja muista vierailijoista.

– Apteekit, joissa ruuhka-ajat aiheuttavat pullonkauloja, hyötyvät paljon itsepalvelukassasta. Asiakkaat ovat tottuneet jo päivittäistavarakaupoissa itsepalvelukassojen käyttöön, ja hybridikassa helpottaa asiakkaan asiointia varsinkin apteekkien avaus- ja sulkuvaiheissa, kun paikalla on usein vähemmän työntekijöitä, Marko kertoo.

Receptumin asiakastuen kouluttaja Aija Toivanen, myyntijohtaja Marko Toivonen, toimitusjohtaja Juha Antila.

Itsepalvelukassa vapauttaa farmaseutin aikaa asiakastyöhön, kun rahastamisen sijaan farmaseutti voi keskittyä olennaiseen, eli asiakkaan lääkeneuvontaan. Hybridikassa on helppo käyttää ja asiakas pääsee vaivattomasti alkuun vaikkapa farmaseutin ohjauksella.

– Usein farmaseutti ohjaa asiakkaan hybridikassalle, piippaa tuotteen ja antaa asiakkaan jatkaa ostotapahtuman loppuun itse, Aija kertoo.

Ammattilaiset ovat paikalla sinua varten

Receptumin löytää messupisteeltä 5d29. Paikalla päivystävät tutut Receptum-asiakastuen kasvot, kuten asiakastuen kouluttaja Aija. Apteekkarit voivat jututtaa myös kaikkia aluepäälliköitä tai tarttua hihasta uutta myyntijohtaja-Markoa.

Aija vinkkaa kokeilemaan Sujuvan reseptinkäsittelyä messuilla.

– Tule kokeilemaan, millä tavalla reseptinkäsittely sujuvoituu ja päivitä samalla tietosi uusien koneiden osalta!

Huhtikuun messut ovat uuden myyntijohtajan ensimmäiset Apteekkari-messut. Marko on innoissaan tulevista kohtaamisista ja toivoo messuilta erityisesti hyviä keskusteluja.

– Tervetuloa moikkaamaan! Olemme sankoin joukoin paikalla ja valmiina palvelemaan, Marko intoilee.