Työrutiinien suunnittelu säästää aikaa ja rahaa – HRSuunti auttaa

HRSuunti on kehitetty apteekkien tarpeisiin. Se on helppokäyttöinen, mikä nopeuttaa työvuorojen suunnittelua. Alan työehtosopimusten integroinnin ansiosta työehtosopimusten vaatimukset huomioidaan automaattisesti. Sähköiset liittymät pariinkymmeneen palkkaohjelmistoon vähentävät käsityön määrää palkanmaksun yhteydessä.

Tärkein HRSuunnin ominaisuus on kuitenkin työrutiinit. Apteekki voi määritellä erilaisia työrutiineja jopa 15 minuutin jaksoissa. Tyypillisiä työrutiineja ovat reseptintoimitus, palveluvalinta, tavaranpurku, toimistotyö ja kassavuoro.

Ohjelmassa eri työrutiinit näkyvät eri väreillä ja vuorosuunnittelija näkee helposti, onko jokaisessa työvuorossa ja työrutiinissa tarpeellinen määrä henkilöitä, ei liikaa eikä liian vähän. Kun apteekki saa oikeat ihmiset oikeaan aikaan oikeisiin paikkoihin, apteekin toiminta tehostuu. Säästyy niin aikaa kuin rahaa.

Apteekkien tarpeisiin kehitetty HRSuunti optimoi apteekin henkilöresurssien käyttöä, tehostaa liiketoimintaa ja parantaa apteekin tulosta.

Helppo ottaa käyttöön

HRSuuni on helppo ottaa käyttöön ja sen ominaisuuksia voi alkaa hyödyntää omaan tahtiin. Yksittäisiä vuoroja on helppo lisätä ja muuttaa.

HRSuuni laskee itse toteutuneiden työvuorojen perusteella esimerkiksi ylityöt ja suora yhteys palkanlaskentaan vähentää käsityön määrää. Ohjelma osaa käsitellä oikein myös osa-aikaiset poissaolot esimerkiksi koulutuksen tai lapsen sairauden vuoksi.

Työntekijät pitävät HRSuunnin ominaisuudesta, jonka avulla jokainen työntekijä voi lisätä ovat toiveet työvuoroihin vaikka mobiilisti, ja kaikki toiveet näkyvät työvuorojen suunnittelijalla. Suunnittelija voi helposti rakentaa esimerkiksi 12 viikon vuorot etukäteen, jotta henkilökuntakin näkee minkälaisia vuoroja on tulossa.

Kehitystyö jatkuu

Receptum alkoi kehittää HRSuuntia apteekkien parhaaksi työvuorosuunnittelun välineeksi  yli vuosi sitten. Pilottitestien jälkeen HRSuunti on nyt valmis työvuoro-ohjelmisto apteekeille.

HRSuunnin kehitystyö jatkuu aktiivisena. Tämän vuoden aikana kehitämme yhteyttä MAXXista HRSuuntiin, jotta asiakasmäärien perusteella saadaan ehdotus tarvittavasta työntekijämäärästä viikonpäivien eri kellonaikoina.

Lue miten tästä linkistä Kaarinan apteekissa tehdään työvuorojen suunnittelu.