ISO/IEC 27001:2013 Tietoturvallisuuden hallinta -sertifikaatti myönnettiin ulkopuolisen, sitoutumattoman auditoinnin lopputuloksena. Sertifikaatti todentaa, että tietoturvallinen toimintamalli toteutuu Receptumilla kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla ja että sen eteen tehdään pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä.

Receptum on nyt kansainvälisesti todistetusti tietoturvallinen yhteistyökumppani alallaan. Sertifikaatti todentaa tietoturvalliset toimintamallit Receptumin yrityskulttuurissa, strategioista toteuttamiseen saakka.  
 
Receptumin tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän auditoinnissa tarkasteltiin myös sitä, kuinka Receptum varmistuu alihankkijakumppaneidensa tietoturvallisista toimintatavoista. Apteekkitoimialalla tietoturvallisuus on erittäin olennaista ja myös yhteistyökumppaneiden toiminnalla on merkitystä. Receptum varmistaa omien yhteistyökumppaneidensa tietoturvalliset toimintatavat sopimusvaiheesta alkaen, kun yhteistyötä kumppanin kanssa pohditaan. 
 
Receptumin tietoturvallisen toiminnan arvioi ulkopuolinen, riippumaton sertifiointielin Kiwa Inspecta.  

Tietoturvallisuussertifikaatti luontevaa jatkumoa laatusertifikaatille 

Receptum on jo aikaisemmin sertifioitu ISO 9001 -laatusertifikaatilla. Toimitusjohtaja Juha Antila kertoo, että uusimman ISO/IEC 27001:2013sertifikaatin eteen tehtiin määrätietoista työtä yli parin vuoden ajan. 
 
– Tietoturvallisuus ja luotettavuus toteutuivat Receptumilla jo valmiiksi, mutta sertifikaatin hakeminen sen todenteeksi oli luonteva jatkumo aiempaan. Se laajensi todennettua osaamista yrityksen tietoturvallisesta johtamisesta. Sertifikaatin myötä esimerkiksi riskienhallinnan laajuus muuttui hyvin merkittävästi, toimitusjohtaja kertoo. 

Receptum sertifikaatti
Tietoturvallisuuden hallinta -sertifikaatin eteen tehtiin määrätietoista työtä, kertoo Receptumin toimitusjohtaja Juha Antila.

Tietoturvallisuus Receptumin asiakkaiden apteekkitoimialalla on kaiken tekemisen keskiössä. Toimimalla itse tietoturvallisesti, Receptum turvaa myös asiakkaidensa liiketoimintaa. 
 
– Paitsi että tietoturvallisuus on aina ohjannut Receptumin tekemistä, niin olemme myös pyrkineet lisäämään asiakkaidemme tietoisuutta tietoturvasta ja siihen vaikuttavista asioista. Me pystymme omalla toiminnallamme lisäämään ja parantamaan asiakkaidemme tietoturvaa ja tietoturvallista toimintaa, Juha Antila sanoo ja jatkaa: 
 
– Maailma digitalisoituu lisää jatkuvasti ja samalla tietoturvauhkien määrä lisääntyy. Tietoturvallisuuden merkitys liiketoiminnassa kasvaa koko ajan. Haluamme olla esimerkkinä asiakkaillemme, että näin me toimimme, Antila summaa.