Receptum yrityksenä

Receptum auttaa terveydenhuoltoalan ja erikoiskaupan yrityksiä menestymään paremmin. Mahdollistamme, että työtä helpottavien tietojärjestelmien avulla yritykset ja heidän henkilökuntansa voivat keskittyä omien asiakkaiden palvelemiseen ja toiminnan kehittämiseen. Innovatiivisena ajatusjohtajana tuomme uudet tietotekniset käytännöt ensimmäisenä asiakkaidemme saataville ja parannamme yritysten tulosta. Me mahdollistamme, että alan yrittäjät voivat viettää vapaa-aikaa ilman huolta yrityksen toiminnasta.

Miksi Receptum?

1. Autamme innovatiivisten tietoteknisten järjestelmien ja palvelujemme avulla yrityksiä olemaan aidosti asiakaslähtöisiä nostamalla asiakkaat pääroolin kaikessa yrityksen toiminnassa – johtamisesta asiakaspalveluun ja logistiikasta myyntiin. Päämääränämme ovat onnelliset asiakkaat ja hyvinvoivat yritykset.

2. Autamme yrityksiä parantamaan tulosta ja toimimaan kustannustehokkaammin. Kehitämme järjestelmiämme ja palvelujamme koko ajan vastaamaan yritysten muuttuvia liiketoiminnan tarpeita ja asiakaslähtöistä toimintatapaa. Vastaamme kysymykseen, miten yrityksen tulos ja asiakaspalvelun laatu parantuvat.

3. Olemme toimineet vuodesta 1985 lähtien menestyksekkäässä yhteistyössä apteekkien, lääkäriasemien ja hammaslääkäreiden kanssa. Tuloksena apteekit loistavat asiakastyytyväisyyttä mittaavissa tutkimuksissa. Jo yli puolet apteekeista on valinnut Receptumin asiakaspalvelua parantavan tietojärjestelmän MAXXin.

Receptumin tarina vuodesta 1985

Tänään Receptum on suomalainen järjestelmä- ja palvelutoimittaja, joka toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yrityksessämme on yli 50 henkilöä palvelemassa, tukemassa ja kehittämässä ratkaisuja ja palveluja pohjoismaisten apteekkien ja terveydenhuollon tyytyväisille asiakkaille. Ratkaisuitamme ovat mm. MAXX apteekeille, HELMI hammaslääkäriasemille ja Financial Server -pankkiyhteysohjelmisto. Toimimme vakaalla taloudellisella pohjalla ja liikevaihtomme on noin 11 miljoonaa euroa. Olemme Fujitsun ja Microsoftin sertifioitu kumppani ja ohjelmistoillemme on myönnetty suomalaisuuden tunnuksena Avainlippu.

Receptumin tarina alkaa vuodesta 1985, jolloin Nokia Data perusti apteekkiyksikön rakentamaan tulevaisuuden apteekkijärjestelmää. Järjestelmän kehitystyö aloitettiin kysymällä joukolta apteekkareita heidän tarpeitaan ja toiveitaan. Jo silloin asiakkaat olivat kaikista tärkein asia. Asiakaslähtöisyys on ollut Nokia Datan ajoista lähtien Receptumin toiminnan ytimessä.

Työntekijät viihtyvät Receptumissa

Työntekijät viihtyvät Receptumissa pitkään ja yrityksessä työskentelee edelleen Nokia Datan aikainen apteekkiosaston ydintiimi. Yksi heistä on Sirpa Loiva, joka tuli farmaseutin tehtävistä Nokia Dataan ensin kouluttajaksi ja sitten myyjäksi.

“Apteekit siirtyivät muutamassa vuodessa pois manuaalisista järjestelmistä ja ottivat ohjelmistot käyttöönsä”, Sirpa muistelee apteekkien liiketoimintojen digitalisoitumisen ensimmäisen aallon ruuhkavuosia 1980-luvun lopulla.

Vaikka lähes kaikki on muuttunut alkuajoista, hyvä henki ja hyvät asiakkaat ovat säilyneet. “Tykkään tehdä työtä asiakkaiden kanssa. Matkan varrella asiakaskunta on tullut erittäin tutuksi. Olen jopa ystävystynyt asiakkaiden kanssa. Asiakkaat luottavat meihin ja me olemme onnistuneet olemaan luottamuksen arvoisia. Teemme hyvää yhteistyötä asiakkaiden kanssa”, Sirpa kertoo miksi hän on viihtynyt samassa työpaikassa alusta lähtien.

“Asiakkaan huolet on mun huolia, vaikka ne eivät liittyisi järjestelmiin.”

Receptum vuosilukuina

 • 1985 Nokia Data perustaa apteekkiyksikön, joka rakentaa ensimmäisen MAXXin edeltäjistä, tulevaisuuden apteekkijärjestelmän MikroMikko2:n. Receptumissa työskentelee edelleen useita Nokia Datan aikaisia työntekijöitä.
 • 1991 MAXXin edeltäjä Linnea-apteekkijärjestelmä näkee päivänvalon.
 • 1991 ICL ostaa Nokia Datan ja Linnean.
 • 1997 Palvelutarjonta laajenee Medicus-työterveyshuollon ja lääkäriasemien ohjelmistolla.
 • 2000 Nykyinen Receptum syntyy, kun ICL:n terveydenhuollon järjestelmät myydään yksikön johdolle, Yliopiston apteekille ja yksityisille apteekkiketjuille.
 • 2003 Receptum ostaa kokonaan itselleen hammashoidon vastaanottojen Helmi-ohjelmiston.
 • 2005 Receptumin palvelutarjonta laajenee Financial Server -monipankkiohjelmistolla Datamatics Oy:n oston ansiosta.
 • 2007 Receptum julkistaa MAXXin, uuden sukupolven apteekkijärjestelmän.
 • 2008 Ensimmäinen MAXX-järjestelmä asennetaan apteekkiin. Tänään asennettuja MAXX-järjestelmiä on yli 400. Suomessa on apteekkien toimipisteitä yli 800.
 • 2009 Receptumin liikevaihto ylittää 5 miljoonaa euroa.
 • 2009 Receptum laajenee Ruotsiin, jossa saavutetaan uskottavan ja luotettavan kumppanin asema ja markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat.
 • 2011 Receptumin omistuspohja muuttuu. Tänään Receptumin omistaa valtaosaksi yrityksen henkilöstö.
 • 2013 Receptumin liikevaihto on kasvanut yli 9 miljoonaan euroon.
 • 2014 Receptum laajentaa toimintaansa erikoistavarakauppaan. MAXX Erikoiskauppa on asiakkuudenhallinta-, kassa- ja taloushallintoratkaisu erikoistavarakaupalle.
 • 2014 Receptum laajenee Norjaan.
 • 2015 MAXXista tulee Suomen yleisin apteekkijärjestelmä.

Haluatko olla mukana Receptumin menestyksessä? Tule meille asiakkaaksi. Autamme myös sinua menestymään ja kasvamaan.

Ota yhteyttä

Tarjoamme sinulle tulevaisuuden jo tänään!

Jätä alla yhteystietosi ja kerro mitä asiasi koskee. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

[bwscaptcha bwscaptcha-341]

Valitse palvelu, josta haluat demon. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian ja sovimme tapaamisen.

Valitse palvelu

[bwscaptcha bwscaptcha-476]

Receptum Oy

Vaihde ja myynti

receptum@receptum.fi
vaihde: 09-8567 8800
fax: 09-8567 8848

Postiosoite

Valimotie 1 B
00380 Helsinki