MAXXin reseptinkäsittelyn uudistusta on valmisteltu huolella ja käyttäjäpalautteita huomioiden. Myrskylän apteekki on yksi uudistuksen ensimmäistä vaihetta testanneista.

Takaisin

ASIAKAS

Apteekki
Myrskylän apteekki

Apteekkari
Minna Weckström

Henkilökunta
Kaksi työntekijää

Reseptuuri
24 000 reseptiä

Myrskylän apteekissa siirryttiin pari vuotta sitten MAXXiin, kun Minna Weckström aloitti uutena apteekkarina. Yli 20 vuotta Myrskylässä farmaseuttina työskennellyt Anne Hämäläinen oli pitkän linjan Salix-käyttäjä ja opetteli siinä vaiheessa itselleen kokonaan uuden järjestelmän. Hyvinhän se meni, vaikka etukäteen jännitti. MAXXin reseptinkäsittelyn uudistusta hän pääsi testaamaan tänä syksynä.

“Kun uudistuneen reseptinkäsittelyn ensimmäinen vaihe tuli testiin, sovimme, että se tulee ensin vain yhdelle koneelle. Kun uudistus asennettiin ja kokeilin 15 minuutin perehdytyksen jälkeen uutta eReseptilistausta, olin heti valmis ottamaan sen käyttöön joka koneelle. Se oli helppo omaksua ja nopeutti heti reseptinkäsittelyä”, Hämäläinen kertoo.

eReseptilistaus helpottaa työtä

MAXXin reseptinkäsittely uudistuu kolmessa vaiheessa. Ensimmäisenä tammikuussa tulee käyttöön uusi eReseptilistaus. Minna Weckströmkin on testikäytön jälkeen tyytyväinen muutokseen. 

“Enää en kyllä vaihtaisi vanhaan. Toimitettavien reseptien valinta tapahtuu eReseptilistauksessa vähemmillä klikkauksilla ja näkymässä on paljon enemmän tarpeellista tietoa. Näen heti toimittamattomat reseptit, paljonko lääkettä on jäljellä ja annosohjeen. Lisäksi näkyy, koska asiakas on viimeksi hakenut lääkettä ja onko hän oikeutettu Kela-korvaukseen. Aikaisemmin näitä asioita varten on pitänyt avata useampia ruutuja”, Weckström sanoo.

Myrskylän apteekissa eReseptilistauksen koetaan nopeuttavan myös asiakaspalvelua.

“Nyt saamme entistä nopeammin ja helpommin asiakkaalle tiedon vaikkapa siitä, milloin hän on viimeksi hakenut lääkkeen ja on oikeutettu Kela-korvaukseen, tai missä vaiheessa vuosiomavastuun kertyminen on”, Anne Hämäläinen sanoo.

Weckström pitää myös ominaisuudesta, jolla saa järjestettyä halutessaan reseptit näkymässä vaikka aakkosjärjestykseen.

“Järjestyksen ihminen kun olen”, hän sanoo ja nauraa.

Viiden minuutin perehdytys sijaiselle

Myrskylässä on ehditty testata jo uuden eReseptilistauksen opettamista koekaniinillekin. Lääketeollisuudessa koko työuransa tehnyt Johanna Pelkonen kertoo tekevänsä nyt farmaseutin töitä ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun opintojen. Myrskylään hän tuli sijaiseksi ja sai heti opetella uuden reseptinkäsittelyn.

“Olin kesällä kaksi viikkoa apteekissa töissä ja tutustuin silloin MAXX-ohjelmaan. Myrskylän apteekissa Anne piti minulle perehdytyksen ja uusi eReseptilistaus oli käytössä jo viiden minuutin opastuksen jälkeen. Oli helppoa. Muutaman asian vain jouduin kysymään”, Pelkonen kertoo tyytyväisenä.

Pelkosen mielestä uusi reseptinäkymä on hyvin palveleva ja kätevä.

“Listauksesta on helppo löytää asiakkaalle nopeasti oikeat lääkkeet silloinkin, kun tämä ei muista tuotteen nimeä tai ole varma, oliko hänelle määrätty vaivaan yksi vai useampi lääke ja millaisin annoksin.”

Tammikuussa kaikkiin MAXX-apteekkeihin

Uusittu eReseptilistaus on kaikkien MAXX-apteekkien saatavilla tammikuussa. Sen saa joko vain yhteen testikoneeseen tai kaikkiin kerralla, valinnan mukaan. Päivitys ei vaadi kuin yhden parametrin muutoksen, mikä käy käden käänteessä.

Kakkosvaiheessa Reseptit-välilehden nimestä tulee Ostotapahtumat. Ostotapahtumat-välilehdessä saa huomattavasti enemmän tietoa asiakkaan reseptihistoriasta kuin aiemmin. Muutos tapahtuu, kun eReseptilistaus on sisäänajettu ja omaksuttu kaikissa apteekeissa. Kolmannesta päivityksestä kerrotaan myöhemmin.

“Viisi pilottiapteekkia ja kuusi testiapteekkia testaa parhaillaan uutta eReseptilistausta ja olemme käyneet palautteet läpi viikoittain. Hyvä testaus ja keskusteluyhteys testaajiin takaa, että mahdolliset virheet on korjattu ennen kuin tuote tulee kaikkien käyttöön”, sanoo Miia Träff, MAXXin uudistetun reseptinkäsittelyn koordinaattori.

Kehitystyössä on huomioitu Träffin mukaan myös aiemmin kerätyt käyttäjien toiveet, jotka takaavat, että uudistukset toimivat tarpeiden mukaisesti.