Perinteisten maksukorttien ja käteisen rahan rinnalle tulee jatkuvasti uusia maksuvälineitä. Korttien lähimaksu ja kännyköihin ladattavat sovellukset ovat tästä uusimpia esimerkkejä, jotka toimivat jo MAXX-apteekeissa. Älykännyköiden maksusovellukset toimivat lähimaksukortin tavoin. Kännykkä viedään lähelle lukijaa kuten lähimaksukortti, kuuluu piippaus ja maksu on tapahtunut.

Maksamisen kehitys jatkuu lähivuosina vauhdilla. Uusi EU-tason maksupalveludirektiivi mahdollistaa sen, että muutkin kuin rahalaitokset voivat tuoda vuonna 2018 markkinoille esimerkiksi maksamisen mobiilisovelluksia, jotka ovat yhteydessä kuluttajan omaan pankkitiliin.

Apteekkien ei kuitenkaan tarvitse häkeltyä tästä nopeasta maksuvälineiden kehityksestä ja uusien maksutapojen kasvavasta määrästä. MAXXiin ja Receptumilta saataviin uusiin maksupäätteisiin liitetään uudet ja yleistyvät maksuvälineet automaattisesti.

Apteekkarin ja kassan ei edes tarvitse tietää, millä kaikilla maksuvälineillä asiakas voi maksaa, sillä MAXX ja moderni maksupääte osaavat tunnistaa kaikki hyväksytyt maksuvälineet ja apteekki saa rahansa.

Jokaisen apteekin kannattaakin varmistaa, että käyttää modernia maksupäätettä, johon uudet maksuvälineet päivitetään automaattisesti.