Maxx utvecklas ständigt

”MAXX är pålitlig och utvecklas kontinuerligt. Detta gör arbetet lättare och snabbare
och förbättrar också nivån på läkemedelsrådgivning och apotekets resultat”, säger apotekaren Eeva-Kaisa Mäki-Moijala från Apteekkimarket om fördelarna med systemet.

Apteekkimarket var ett av de första apoteken i Finland som tog MAXX i bruk, och de är fortsatt nöjda användare av systemet. Apteekkimarket fyllde 200 år i fjol och är det äldsta apoteket i Helsingfors.

”Det jobbar många farmaceuter på Receptum och de har god förståelse för vad som krävs för att kunna driva apoteksverksamhet och läkemedelsförsäljning.

De lyssnar också på oss apotekare om vilka behov vi har. MAXX får hela tiden nya förnuftiga och nödvändiga funktioner som gör vårt arbete snabbare och lättare”, berättar Mäki-Moijala.

En kontinuerlig och långsiktig utveckling av ett system som är enkelt att använda har gjort MAXX till Finlands största och mest avancerad apotekssystem.

Mer tid till kundservice

I MAXX har man lagt vikt på integreringen mellan olika system, automatisering och användbarhet.

”Systemet gör det möjligt för farmaceuter och apotekare att koncentrera sig på receptbehandling, läkemedels rådgivning och kundservice. Det är nu lättare att sälja mer till kunderna. Allt detta syns i apotekets resultat.”

”Ett pålitligt system är livsviktigt för oss. Systemet har också hållit sig uppe och fungerat felfritt vid strömavbrott med hjälp av reservström. Nätförbindelsen har vid avbrott hållits upp med en reservförbindelse”, berättar Mäki-Moijala.

”En god, rask och vänlig kundsupport”, beskriver Mäki-Moijala nöjd. ”Vi har alltid fått snabbt personlig kundsupport i en form som vi har haft behov för på apoteket.”

”Under loppet av nästa år ska det bli stora förändringar i förmånssystemet i Finland. Detta har också påverkan på apotekens datasystem samt på dataöverförning mellan apotek och myndigheter. Jag vet att Receptum redan utför alla nödvändiga ändringar i MAXX och ser till att allt kommer att fungera fint också efter att lagändringarna har trätt i kraft”, berättar Mäki-Moijala tillitsfullt om Receptum.