Receptumilla on ollut keskeinen rooli Norjan uuden apteekkijärjestelmän ohjelmistokehityksessä.

Receptum on valittu IT-ohjelmistokehittäjäksi rakentamaan uuden sukupolven apteekkijärjestelmää Norjan kaikille noin 900 apteekille. Apteekkijärjestelmähankkeen päävastuu on kansainvälisellä Capgeminillä. Hankkeen kokonaisarvo on 430 miljoonaa Norjan kruunua, noin 45 miljoonaa euroa.

”Receptumilla on keskeinen rooli Norjan uuden apteekkijärjestelmän ohjelmistokehityksessä. Vastuullamme on apteekkijärjestelmän toiminnallisuuksien ja viranomaisyhteistyöhön liittyvien rajapintojen suunnittelu ja toteutus. Suomessa ja Ruotsissa kertynyt vahva osaamisemme apteekeista mahdollistaa, että Norjan apteekit saavat käyttöönsä ensimmäiset uudet ohjelmistopalvelut jo syksyllä 2019. Uusi apteekkijärjestelmä tulee käyttöön vuodenvaihteessa 2020-2021, kertoo toimitusjohtaja Juha Antila Receptumilta.

Viranomaisyhteyksiin liittyvät rajapinnat mahdollistavat muun muassa sähköisen reseptin sekä lääkekorvausten käsittelyn ja lääkeväärennösten automaattisen tarkistuksen. Näissä asioissa Receptumin osaaminen vakuutti Norjan Apteekkiliiton tytäryhtiön DIFA:n lähes vuoden kestäneen kilpailutuksen aikana. Suomessa Receptum on tehnyt viranomaisyhteyksiin liittyvissä rajapinnoissa läheistä yhteistyötä Kelan kanssa ja Ruotsissa eHälsomyndighetenin kanssa jo vuosikausien ajan.

Norjan tuleva apteekkijärjestelmä on pilvipohjainen ratkaisu, jossa käytetään uusimpia teknologisia ratkaisuja kuten DELL EMC:n Pivotel Cloud Foundry -alustaa.

”Olemme iloisia, että saamme rakentaa yhdessä Capgeminin kanssa edistyksellisen apteekkijärjestelmän Norjaan. Pystymme tuomaan Norjan projektista saamiamme kokemuksia ja oppeja Suomen ja Ruotsin apteekeille ja kehittämään MAXX-apteekkijärjestelmämme entistäkin paremmaksi, helppokäyttöisemmäksi ja kustannuksia säästävämmäksi“, Antila kertoo

Receptum apteekkien digitalisoinnin uudistaja

Receptum on apteekkien digitalisoinnin pioneeri Suomessa ja markkinajohtaja Ruotsissa itsenäisten apteekkien joukossa. Yli 480, selvästi yli puolet, Suomen apteekkien toimipisteistä käyttää Receptumin MAXX-apteekkijärjestelmää. Nopeasti kasvava Receptum nousi Suomessa markkinajohtajaksi vuosi sitten. Äskettäin Receptum julkisti Suomessa apteekkien digitalisointia edistäviä uusia tuotteita kuten itsepalvelukassan, mobiilireseptin, reseptipisteen ja asiakkaan tunnistavan ilmoittautumispäätteen.