Receptum on integroinut F-Securen Security Cloud -palvelun omaan MAXX-ohjelmistoon ensimmäisten yritysten joukossa maailmassa. MAXX-apteekkijärjestelmään ja sen intranetiin tallennettava kaikki sisältö, niin tiedostot kuin linkit, tarkistetaan reaaliaikaisesti ja automaattisesti F-Securen Security Cloudissa.

Siten haitallisia tiedostoja tai linkkejä ei voi lisätä MAXX-järjestelmään. Haitallinen tiedosto voi esimerkiksi asentaa haittaohjelman MAXX-käyttäjän tietokoneeseen ja sitä kautta verkkorikollinen pääsee käsiksi käyttäjän ja apteekin tietoihin. Haitallisten linkkien avulla taas käyttäjä houkutellaan sivustolle, josta haittaohjelma asentuu automaattisesti käyttäjän koneeseen.

“Kaikissa terveydenhuollon järjestelmissä odotetaan yhä korkeampaa tietoturvaa. Meidän tehtävämme edistyksellisimmän apteekkijärjestelmän toimittajana on turvata suomalaisten lääkitystieto parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo toimitusjohtaja Juha Antila Receptumista.

Hyvässä tietoturvassa elintärkeä tieto suojataan usealla eri tavalla eikä luoteta vain päätelaitteen tietoturvaohjelmistoon. Useiden suojakerrosten avulla pahimmatkin haittaohjelmat saadaan estettyä.

”Kysymys ei ole siis koneelle asennetusta erillisestä F-Securen tietoturvaohjelmistosta tai sen korvaamisesta. Tietoturvaohjelmisto on edelleen erittäin tärkeä osa tietojärjestelmän suojausta. Olemme nyt lisänneet F-Securen Security Cloud -palvelun avulla MAXXiin sisäänrakennetun ominaisuuden, jossa ohjelman käyttäjän tekemistä valinnoista riippumatta estetään haitallisen sisällön käsittely ja pääsy MAXX-järjestelmään. Tuomalla lisäsuojauksen osaksi ohjelmaamme, saamme apteekeille parhaan mahdollisen tietoturvan”, kertoo tietoturvavastaava Helena Ruotsalainen Receptumilta.

Receptum on yksi ensimmäisistä ominaisuuden käyttöön ottaneista yrityksistä

“Olemme nyt tuoneet F-Securen ohjelmistoissa jo pitkään käytössä olleen Security Cloudin älyn ja tiedon  F-Securen asiakkaiden ja kumppanien sovelluskehitykseen. Receptum on yksi ensimmäisistä tämän ominaisuuden käyttöön ottaneista yrityksistä”, kertoo tietoturva-asiantuntija Harri Ruusinen F-Securesta.

F-Securen Security Cloud on tietoturvapilvi, joka pystyy älykkäästi ja reaaliaikaisesti analysoimaan tiedostojen ja linkkien turvallisuuden ja estämään automaattisesti haitallisen materiaalin ja haittaohjelmien leviämisen. Security Cloud käsittelee yli 5 miljardia tietoturvapyyntöä päivittäin.

“Receptumin tekninen osaaminen on kunnossa ja heillä on aito kiinnostus tietoturvaa kohtaan. He haluavat palvella omia asiakkaitaan kunnolla ja tarjota heille parasta mahdollista tietoturvaa”, Harri Ruusinen kertoo yhteistyöstä Receptumin kanssa.

“Jatkamme tiivistä yhteistyötä F-Securen kanssa. Haluamme olla maailman johtava tietoturvan hyödyntäjä terveydenhuollon järjestelmissä”, Juha Antila toteaa.

Receptum on yksi ensimmäisistä julkisista referensseistä F-Securen Security Cloudin käyttäjinä: https://campaigns.f-secure.com/aws/index.html