Raportointi: OTC-lääkkeet helposti raportille

Itsehoitolääkkeiden rajaamista voidaan tehdä monella eri tapaa riippuen apteekin käyttämästä taksasta.

Molemmissa taksoissa yhteistä on se, että rajaaminen kannattaa tehdä ensin tuotehakuikkunassa laajennettua tuotehakua käyttäen.

Näin apteekki voi varmistaa rajauksen toimivuuden ennen kuin myyntejä aletaan seuraamaan aktiivisesti. Tämä ohjeistus pätee muihinkin rajauksiin, joilla seurataan apteekin myyntejä.

Hyvän hakutavan löydyttyä ja tuloksen ollessa kohdillaan, huomioithan että haku voidaan tallentaa jatkoa varten valintaehdoksi. Tallennettua hakua voidaan jatkossa käyttää esimerkiksi tuotelistaukseen tai myyntigrafiikassa myynnin seurantaan ja erilaisten tuoteraporttien ottoon.

SAL-taksa

Yksi tapa on rajata haku tuoteryhmillä 1100-1165, 1401, 1702, 1802 ja 3000. Rajausta tehdessä käytetään Lisää uusi tai-ehto -painiketta, jotta samaan hakuun voidaan sisällyttää tuoteryhmävälin lisäksi eri tuoteryhmiä.

Toinen tapa on rajata haku valitsemalla lääkkeen alv-koodi ja Vaatii reseptin: ei.

Kolmas tapa on rajata palveluvalinta lääkkeen alv-koodilla ja varastopaikoilla, jos varastopaikat tukevat tätä rajausta.

YA-taksa

Yksi tapa on rajata haku tuoteryhmillä 1200, 1650 ja 1700. Rajausta tehdessä käytetään Lisää uusi tai-ehto
-painiketta, jotta samaan hakuun voidaan sisällyttää eri tuoteryhmiä.

Toinen tapa on rajata palveluvalinta lääkkeen alv-koodilla ja varastopaikoilla, jos varastopaikat tukevat tätä rajausta.