MAXXin intranetin kalenteri on nyt myös monipuolinen ajanvarauskalenteri. Se sopii ja monistuu moneen eri tarpeeseen. Apteekeissa ajanvarauskalenteria voidaan käyttää esimerkiksi verenpainemittauspäiville aikojen varaamiseen, kosmetologin aikojen varaamiseen, rokotusaikojen varaamiseen ja sairaanhoitajan palvelujen aikojen varaamiseen.

Ensin kalenterissa luodaan oma tapahtumatyyppi, esimerkiksi sairaanhoitajan ajanvaraus, jolloin saadaan automaattisesti oma kalenterinäkymä sairaanhoitajan ajanvarauksille. Nyt jokainen asiakaspalvelija näkee kalenterista vapaat ajat ja voi varata kalenterista sopivan vapaan ajan esimerkiksi verenpainemittaukseen asiakkaalle ja linkittää MAXXin asiakkuuden suoraan varattuun aikaan.

Myös asiakkaan varaaman palvelun voi linkittää suoraan kalenteritapahtumaan, jolloin kalenterissa näkyy asiakkaan lisäksi ostettu palvelu kuten esimerkiksi verenpainemittaus tai rokotus.

Tällöin sairaanhoitaja näkee kaikki varatut ajat, asiakkaan tiedot ja varatut palvelut tai tuotteet. ”Tämä vähentää säätämistä ja poukkoilua, kun kaikki apteekissa näkevät samassa paikassa varatut ajat ja ajan varanneet asiakkaat sekä vielä jäljellä olevat vapaat ajat. Kaikki tiedot ovat helposti saatavissa yhdestä paikasta”, kertoo Helena Ruotsalainen Receptumista.

Kalenteri sopii joustavana monenlaiseen käyttöön

MAXXin ja intranetin kalenteri voidaan käyttää moneen muuhunkin kuin asiakaspalveluaikojen varaamiseen. Kalenterin avulla voidaan hallinnoida kaikkia apteekin tapahtumia ja koulutuksia. Toimipaikkakoulutuksissa kalenteri luo samalla paikan missä kaikki toimipaikkakoulutukset ovat keskitetysti tallessa ja jälkikäteenkin todennettavissa.

Kukin tiimi, niin johtoryhmä, annosjakelijat, markkinointitiimi tai sivuapteekki voi luoda omat kalenterit omia tarpeitaan varten. Esimerkiksi markkinointitiimi voi omassa kalenterissaan aikatauluttaa kaikki kampanjat ja tuotteiden esillepanot haluamallaan tavalla. MAXXin rooleilla voidaan rajata kalenterien näkyvyys ja muokkausoikeudet oikeille ihmisille.

Kalenterin avulla voidaan nähdä tulevat lomat ja poissaolot sekä tuote-esittelijöiden käynnit apteekissa.

”Olemme tarkoituksella luoneet kalenterista hyvin joustavan ja monipuolisen, jolloin jokainen apteekki voi itse luoda tapahtumatyyppien avulla kalentereista sellaisen kokonaisuuden, joka parhaalla mahdollisella tavalla tukee apteekin toimintaa ja täyttää apteekin tarpeet”, Ruotsalainen kertoo.