LähimaksaminenNyt kannattaa saada asiakkaat suosimaan lähimaksamista, sillä se on helppoa ja turvallista ja lisäksi nopeuttaa maksutapahtumaa kassalla.

Lokakuun loppuun mennessä kaikkien MAXX-apteekkien maksupäätteet on päivitetty sellaisiksi, että lähimaksaminen maksukortilla onnistuu.

Lähimaksaminen tarkoittaa sitä, että lähilukuominaisuudella varustetulla maksukortilla voi maksaa alle 25 euron ostoksia ilman tunnuslukua.

Tämä tapahtuu käytännössä siten, että kassa valitsee maksutavaksi korttimaksun, jonka jälkeen asiakas vie maksukortin muutaman sentin päähän maksupäätteestä, jolloin maksu tapahtuu. Maksupääte ilmoittaa lähimaksun onnistumisesta niin kassan näytöllä kuin äänimerkillä ja kassa tulostaa ostajalle kuitin.

Maksukortin voi laittaa kiinni maksupäätteeseen ja kortti voi olla paikallaan koko maksutavan ajan.

Lähimaksamisen turvallisuutta on lisätty sillä, että säännöllisin väliajoin maksupääte vaatii tunnusluvun käyttöä myös lähimaksun yhteydessä. Tästä ei kannata hämmästyä. Pankkien käytännöt vaihtelevat varmistuksessa, esimerkiksi jolloin korteilla maksaessa joka viides lähimaksu pitää vahvistaa tunnusluvulla.

Jotta kassa-asiointi apteekissa nopeutuisi, mahdollisuudesta lähimaksamiseen kannattaa rohkeasti vinkata asiakkaille. Suomessa nimittäin lähimaksamiseen kykeneviä maksukortteja on jo noin puoli miljoonaa ja määrä kasvaa, koska pankkien uusissa maksukorteissa on nykyään lähimaksaminen mukana.

Lähimaksamisen merkkiLähimaksamisen maksukortin tunnistaa tästä lähimaksamisen tunnuksesta, radioaaltoja kuvaavasta logosta.