Mitä laatu työssä tarkoittaa sinulle?

Laatu on sen muistamista, että työni on osa suurempaa kokonaisuutta. Pienet työn yksityiskohdat ovat usein asiakkaalle isoja ja merkityksellisiä. Jokainen työpäivä ja työtehtävä on hoidettava kunnolla ja ajatuksella.
En ole aina osannut ajatella tällä tavoin, mutta olen kasvanut työn ohessa. Tein toki työni aiemminkin huolella, mutta asenteeni on nyt toinen: Keskityn miettimään kokonaisuutta, johon työni vaikuttaa. Kun asenne työhön on tämä, saan siitä virtaa muuhunkin elämään.

Konkreettisesti laatu ja laadukas tekeminen näkyvät esimerkiksi siinä, että asiakkaalle lähetettävien hyvityslaskujen määrä on vähentynyt. Tämä ei tietenkään ole vain minun ansiotani, vaan koskettaa meitä tiiminä.

Mikä toi sinut Receptumille?

Eräs ystäväni työskenteli Receptumilla ja hän vinkkasi, että täällä olisi asiakaspalvelussa paikka avoinna. Siitä on nyt 11 vuotta. Olin 25-vuotias, enkä ollut oikein löytänyt paikkaani vielä. Pääsy tänne oli onnenpotku. Receptum ei ole vain työpaikka, olen oppinut haastamaan täällä itseäni uuden oppimisen myötä. Täällä olen saanut kehittyä ja kasvaa rauhassa.

Receptum on työyhteisönä ihana. On suuri onni saada tehdä töitä näin yhteisöllisessä paikassa, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja jossa jokainen huomioi toisensa. Monista työkavereista on tullut minulle ystäviä, joita tapaan myös vapaa-ajallani.

Mitä olet tehnyt Receptumilla?

Olen saanut vastuullisempia tehtäviä viimeisen puolen vuoden aikana. Huolehdin esimerkiksi asiakkaiden tietoturvatilien avaamisesta ja hallinnoin tilejä. Vastuullani on myös yhä enemmän myyntireskontraa ja huolehdin asiakkaille myytävien laskutuspalveluiden hoidosta. Monet asiakkaistamme ovat minulle tuttuja siltä ajalta, kun huolehdin enemmän puhelinvaihteesta.

En ole edelleenkään suorassa kontaktissa asiakkaisiin, joten käytännössä tiedän onnistuneeni työssäni, kun asiakkaista ei kuulu mitään. Silloin laskut ovat menneet oikein ja kaikki pelaa apteekin arjessa kuten pitääkin.

Kerro esimerkki työstä, joka ilahdutti ja yllätti asiakkaan iloisesti.

Eräässä apteekissa oli apteekkarin vaihdos ja uusi apteekkari soitti asiakaspalveluumme pohtiakseen oman myyjänsä kanssa, kannattaisiko hänen ostaa vanhan apteekin laitteita. Satuin olemaan puhelinvaihteessa ja printteri, jonka ostamista hän harkitsi, oli minulle työssäni tuttu. Osasin sanoa heti, että malli on sen verran vanha, ettei sitä välttämättä kannattaisi ostaa. Uusi palvelisi pitempään. Jälkeenpäin apteekkari oli kehunut myyjälle, että hän arvosti saamaansa käyttäjäkokemusta ja sitä, miten mukava, kun meillä on oma-aloitteisia ihmisiä. Palautteesta tuli hyvä mieli.

Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Iän myötä olen koettanut rauhoittua ja opetella pysähtymään. Etsin sisäistä rauhaa esimerkiksi yinjoogasta. Kesäisin vietän aikaa mökillä Inkoossa. Sieltä ei noin vain pääsekään pois, joten on vain pakko tönöttää aloillaan. Lisäksi meillä on 9-vuotias australianpaimenkoira Pulma, jonka kanssa treenaan tottelevaisuuskoulutusta.

3 asiaa, miten viiden tähden laatu näkyy omassa työssäni.

  • Jokainen työtehtävä on merkityksellinen. Pienet asiat vaikuttavat isoihin kokonaisuuksiin.
  • Haluan kehittyä ja kehittää työtapojani päivittäin.
  • Joka päivä voi olla vieläkin parempi työntekijä.

Kuka: Yasmin Taylor, taloushallinnon assistentti

Mikä on taustasi: Minulla on kokemusta muun muassa matkailualalta ennenkuin tulin Receptumille noin 11 vuotta sitten. Viisi vuotta sitten suoritin yo-merkonomin tutkinnon oppisopimuskoulutuksena Receptumilla.

Mitä teet Receptumilla: Työskentelen neljän hengen hallintotiimissä ja työnkuvani on hyvin laaja. Huolehdin muun muassa myynti- ja ostoreskontrasta, olen asiakaspalvelussa ja hallinnoin asiakkaittemme tietoturvatilauksia.

Harrastukset: Olen pelannut reilut 20 vuotta salibandyä, ykkösdivaria Suomessa ja kauden myös Viron liigassa pelaajavaihdossa. Treenaan edelleen viikoittain ja pidän kuntoani yllä salilla pari kertaa viikossa. Uusin liikuntaharrastukseni on yinjooga, joka tekee tällaiselle ikiliikkujalle hyvää: on pakko pysähtyä. Aikaa vie myös 4-vuotiaan tyttäreni tennisharrastus.

Mottoni töissä: What we do in life, echoes in eternity.