Takaisin

ASIAKAS
Korson apteekki / Vantaan III Korson apteekki
Perustettu 1958
Apteekkari Sirkka Weckström
16 työntekijää
Noin 196 000 reseptiä vuodessa

Korson apteekki saa MAXXin päivitykset aina hiukan etuajassa ja pääsee testaamaan uusia ominaisuuksia ennen muita. Kyse ei ole apteekin suosimisesta vaan siitä, että Korson apteekki on ollut jo vuosia Receptumin testiapteekki. Yksi kolmesta apteekista, joissa testataan kaikki uudet toiminnallisuudet.

Testiapteekkeja tarvitaan, koska ohjelmistokehitystä ei voi tehdä pelkästään laboratorio-olosuhteissa, vaan toimintoja pitää toistaa kymmeniä kertoja ja erilaisissa tilanteissa, jotta nähdään, että ne toimivat vedenpitävästi. Kolmen testiapteekin lisäksi 20 muuta apteekkia auttaa myös testauksissa.

Testaajat saavat uudet ominaisuudet ensimmäisinä

”Me päädyimme testiapteekiksi, koska Korson apteekki on tarpeeksi iso apteekki, jolla on paljon ja monenlaisia asiakkaita”, kertoo apteekkari Sirkka Weckström. Apteekkilaisilta vaaditaan toki myös innostusta uusiin toiminnallisuuksiin sekä tarkkuutta.

”Saamme uudet ohjelmistopäivitykset viikkoja tai päiviä ennen kuin muut ja kokeilemme niitä sitten tosi tilanteissa. Jos huomaamme, että tulee jotain erikoista vastaan tai jokin toiminto ei toteudu oletetusti, ilmoitamme siitä saman tien Receptumille. On tärkeää kertoa myös, millaisessa tilanteessa ongelma ilmeni, jotta se on toistettavissa”, Weckström kertoo.

Testityö on palkitsevaa

”Testiapteekkina on monella tapaa hyvä olla. Pystymme oikeasti vaikuttamaan siihen, miten ohjelma kehittyy ja että se toimii meidän kannalta parhaimmalla tavalla. Testiapteekkeja kuunnellaan aidosti ja palautepuheluihin vastataan nopeasti”, Sirkka Weckström sanoo.

”On myös kiinnostavaa seurata, miten jokin ongelma ratkaistaan ja miltä toiminto näyttää ja tuntuu korjauksen jälkeen”, Weckström sanoo.

Yksi yhteistyössä testiapteekkien kanssa kehitetty toiminnallisuus on sähköinen tavaranpurku. Nykyään sähköisellä lähetteellä puretuista tavaroista ei tarvitse enää tarkistaa kuin kalleimmat ja huumeiksi laskettavat tuotteet. Tämä on helpottanut apteekkien arkea.

Receptum etsii uusia apteekkeja testiapteekeiksi. Jos eturivin paikka Suomen apteekkien digitalisoinnissa kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Receptumiin. ”Nyt on hyvä tilaisuus päästä testiapteekiksi”, Sirkka Weckström vinkkaa.

4 syytä ryhtyä testiapteekiksi

  • Pystyy vaikuttamaan ohjelmiston kehitykseen.
  • Saa nimetyn yhteyshenkilön Receptumista.
  • Pääsee uusiin toiminnallisuuksiin liittyviin koulutuksiin.
  • Saa uusimmat päivitykset ensimmäisten joukossa.