Apteekkien järjestelmätoimittaja Receptum ja tietoturvayhtiö F-Secure lisäävät apteekkitoimialan tietoturvaa tiivistyvän yhteistyön avulla.

Receptum on toteuttanut yhdessä F-Securen kanssa ensimmäisten yritysten joukossa maailmassa ja ensimmäisenä yrityksenä apteekkitoimialalla moniportaisen tietoturvaratkaisun integroimalla F-Securen Security Cloud -palvelun Receptumin tekemään MAXX-apteekkijärjestelmään.

“Kaikissa terveydenhuollon järjestelmissä odotetaan yhä korkeampaa tietoturvaa. Meidän tehtävämme edistyksellisimmän apteekkijärjestelmän toimittajana on turvata suomalaisten lääkitystieto parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo toimitusjohtaja Juha Antila Receptumista.

Receptum toimittaa apteekeille tietoturvaratkaisun kokonaisvaltaisena palveluna, joka sisältää apteekkien laitteiden turvaamisen F-Securen tietoturvaohjelmistolla sekä nyt myös kaikkien apteekkijärjestelmään lisättävien tiedostojen ja linkkien reaaliaikaisen tarkistuksen F-Securen Security Cloud -palvelun avulla. Moniportainen tietoturva estää käyttäjän valinnoista riippumatta haitallisen sisällön käsittelyn ja pääsyn apteekkijärjestelmään.

Receptum hallinnoi ja monitoroi asiakkaidensa it-ympäristön tietoturvaa, mikä antaa asiakkaille mahdollisuuden keskittyä omaan ydinliiketoimintaan. “Asiakkaille tietoturva palveluna tarkoittaa mahdollisimman vahvaa tietoturvaa pienillä kustannuksilla”, Antila sanoo.

Apteekkitoimiala on yksi Suomen digitalisoituneimmista toimialoista. “Sähköiset reseptit ja digitaalisten lääkitystietojen liikkuminen apteekkien, lääkärien ja Kelan välillä tarvitsevat kaikki erinomaista tietoturvaa. Olemme pystyneet MAXX-apteekkijärjestelmän avulla tarjoamaan apteekeille tietoturvallisen, tehokkaan ja kilpailukykyisen ympäristön toimia digitalisoituvassa maailmassa”, Antila kertoo.

“Osaamisemme on jo huomattu muiden Pohjoismaiden apteekeissa. Ruotsissa noin 80% itsenäisistä apteekeista käyttää MAXX-apteekkijärjestelmää ja Norjassa on ensimmäinen pilotti käynnissä. Tavoitteenamme on kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi apteekkijärjestelmien toimittajaksi. Suomessa jo puolet apteekeista käyttää MAXX-järjestelmää”, Antila kertoo.

F-Securen Security Cloud asiakkaiden ja kumppanien sovelluskehitykseen

“Olemme nyt tuoneet F-Securen ohjelmistoissa jo pitkään käytössä olleen Security Cloudin tarjoaman huipputeknologian  F-Securen asiakkaiden ja kumppanien sovelluskehitykseen. Security Cloud varmistaa suojauksen uusiltakin vielä tuntemattomilta uhkilta. Receptum on yksi ensimmäisistä tämän ominaisuuden käyttöön ottaneista yrityksistä”, kertoo tietoturva-asiantuntija Harri Ruusinen F-Securesta.

F-Securen Security Cloud on tietoturvapilvi, joka analysoi reaaliaikaisesti haittaohjelmia tiedostojen ja linkkien joukosta ja estää automaattisesti haittaohjelmien leviämisen. Security Cloud käsittelee yli 8 miljardia tietoturvapyyntöä päivittäin.