Kun toukokuussa WannaCry, Wcry ja WanaCrypt0r nimillä tunnettu kiristyshaittaohjelma iski tietokoneisiin kaikkialla maailmassa, ja myös Suomessa, kaikki Receptumin Tietoturvapalvelu -asiakkaiden laitteet olivat olleet suojassa haittaohjelmalta jo maaliskuusta lähtien.

Näin hyvän tietoturvan salaisuus ovat automaattiset Windowsin ja oheisohjelmien päivitykset. Kun laitteiden tietoturvapäivitykset tehdään automaattisesti ja laitteita suojaa lisäksi maailman parhaimpiin kuuluva tietoturvaohjelmisto F-Secure, laitteiden tietoturva on mahdollisimman vahva.

”Maanantaina 15.5.2017 WannaCry kiristyshaittaohjelma näkyi F-Securen palvelussa todella runsaana tietoturvapäivitysten asennuspiikkinä. Ne asiakkaat, joilla päivitysautomatiikka oli käytössä saivat varmasti viettää huomattavasti helpomman maanantain, kun palvelimet ja työasemat olivat jo lähes 2kk aiemmin olleet kunnossa, kertoo tietoturva-asiantuntija Tuomas Miettinen F-Securelta.

Heinäkuun alusta lähtien myös kaikki Receptumin ylläpitämien servereiden ohjelmapäivitykset ovat automaattisia, mikä lisää entisestään MAXXin tietoturvan jo valmiiksi korkeaa tasoa.

Automaattiset ohjelmistopäivitykset ovat tärkeä osa ennakoivaa tietoturvaa. Pelkkään tietoturvaohjelmistoon ei kannata turvautua. Kun tietoturvaohjelmisto torjuu haittaohjelman, se on jo päässyt koneelle. Peräti 85 prosenttia yleisimmistä haittaohjelmista hyödyntää eri ohjelmistojen haavoittuvuuksia ja tartunnat olisi voitu estää päivitetyillä ohjelmistoilla. Automaattisten ohjelmistopäivitysten ansiosta havaitut ohjelmistojen haavoittuvuudet korjataan välittömästi eikä tietoturvauhkaa pääse syntymään.

Onko apteekkisi tai hammaslääkäriasemasi tietoturva varmasti kunnossa? Ota yhteyttä 09-8567 8800, niin varmistamme, että kaikki yrityksesi tietoturva-asiat ovat ajan tasalla.