Takaisin

ASIAKAS
Alavieskan apteekki
Apteekkari Anne Palander
3 työntekijää
25 000 reseptiä vuodessa

Vetokannaksen apteekki/Vaasan 6. apteekki
Apteekkari Anne Palander
10 työntekijää
65 000 reseptiä vuodessa

Apteekkari Anne Palander_Alavieskan apteekki_ReceptumPienen maaseutuapteekin kassa alkoi voida paremmin, kun apteekkari Anne Palander ryhtyi laskuttamaan jo ennen kuunvaihdetta. MAXX toi työhön tehoa ja vapautta.

Alavieskan apteekin apteekkari Anne Palander tarttui oitis hyvään neuvoon, kun hän kuuli sellaisen Receptumin Sanna Pietiäiseltä.

”Nappasin heti kiinni, kun Sanna vinkkasi, ettei laskutusta ole mikään pakko hoitaa loppukuusta”, Anne Palander kertoo.

Anne Palander hoitaa itse Alavieskan apteekin laskutukset. Aikaisemmin hän teki, kuten apteekeissa tyypillisesti on tapana: lähetti laskut laskutusasiakkaille kuun lopussa. Koska asiakkailla on pari viikkoa maksuaikaa, rahaa apteekin kassaan alkoi virrata vasta seuraavan kuun puolivälissä.

Suurin ongelma apteekkarin mukaan on siinä, että myös kela-tilitykset maksetaan apteekeille vain kerran kuussa, 12. päivä. Pienen maaseutuapteekin kassavarat käyvät alkukuusta vähiin, kun apteekkiin tulee kuitenkin koko ajan uusia lääkkeitä ja muuta tavaraa tukusta, ja laskut on maksettava.

Tilanne parani oleellisesti, kun apteekkari vaihtoi laskutuspäivän loppukuusta 20. päivän tienoille. Nyt laskutusasiakkaiden maksamat maksut ovat käytettävissä jo alkukuusta.

”Laskutuspäivän vaihtamisella oli todella suuri merkitys pienen apteekin rahavirroille”, Anne Palander sanoo.

”Laskutus tapahtuu muutamassa minuutissa”

Apteekkarin mielestä MAXX-apteekkijärjestelmä on helpottanut työtä ja tehostanut ajankäyttöä.
”Laskutus tapahtuu muutamassa minuutissa”, Anne Palander kertoo.

Kun laskutus sujuu näppärästi ja nopeasti, apteekkarilla on enemmän aikaa muille töille. Alavieskassa siitä ovat päässeet nauttimaan apteekin asiakkaat, kun apteekkari on ehtinyt entistä useammin asiakaspalveluun.

Palander on vakuuttunut siitä, että laskutuspäivän siirto loppukuusta aikaisemmaksi hyödyttää ja helpottaa myös suurten apteekkien arkea. Isoissa apteekeissa laskut voi lähettää vaikka kaksi kertaa kuukaudessa, ja laskutuksen voi hoitaa asiakasryhmittäin.

”Apteekin teknisellä henkilökunnalla on muutenkin loppukuusta aina kädet täynnä työtä”, apteekkari toteaa.

Laskutus onnistuu paikasta riippumatta

Viitisen vuotta Alavieskassa apteekkarina toiminut Palander on parhaillaan siirtymässä apteekkariksi Vaasaan, Vetokannaksen apteekkiin. Vielä hetken hän hoitaa kahden apteekin asioita ja sukkuloi kotoaan Pirkanmaalta töihin Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle.

”MAXX on senkin takia loistava, että voin hoitaa laskutuksen missä tahansa satunkin maantieteellisesti olemaan”, Palander kehuu.

MAXX mukaan uuteen apteekkiin

Palanderin kokemukset MAXXista ovat niin hyviä, että hän halusi saman apteekkijärjestelmän myös Vetokannaksen apteekkiin, jossa oli käytössä Salix. Henkilökunta sai käyttöönsä uudet työkalut, ja apteekin tiloihinkin tehtiin pieniä muutoksia.

Apteekkari haaveilee löytävänsä apteekilleen isommat tilat, mutta niitä etsiessä vanhoihin tiloihin on pyritty tuomaan uutta, modernia ilmettä ja avaruuden tunnetta.

”Henkilökunta on suhtautunut uudistuksiin hienosti, vaikka kyse on isosta asiasta, kun tärkein työkalu, apteekkijärjestelmä, vaihtuu toiseen ”, Palander kiittää.

Apteekkari ei enää Vaasassa hoida yksin apteekkinsa laskutusta, mutta työ sujuu Palanderin mukaan Vetokannaksen apteekissa samoilla hyviksi todetuilla keinoilla kuin Alavieskassa.

”Itse asiassa laskutus sujuu Vaasassa vielä näppärämmin kuin Alavieskassa, koska täällä meillä on käytössä myös tulostuspalvelu. Se vähentää käsityötä ja säästää valtavasti aikaa”, Anne Palander mainitsee.

Apteekkari henkilökuntineen on saanut muutoksessa apua, tukea ja koulutusta Receptumilta.

”Kaikki on sujunut hyvin, enkä usko, että kukaan haluaisi enää palata vanhaan. MAXX on niin paljon helppokäyttöisempi ja modernimpi”, apteekkari sanoo.