Tukkuliikkeiden sähköinen lähete nopeuttaa tavaroiden vastaanottoa MAXXissa

Jokaisen apteekin kannattaa hyödyntää lääketukkureiden sähköiset lähetteet tavaroiden toimituksissa ja purussa, koska:

  1. Suurin osa apteekin työkustannuksista sitoutuu reseptilääkkeiden toimitusprosessiin. Kun toimitusprosessia saadaan nopeutettua, apteekin kustannukset pienenevät.
  2. Sähköiset lähetteet nopeuttavat ja helpottavat lääketukkureilta tulevien tuotteiden vastaanottamista, purkua ja varastointia.
  3. Virheiden määrä pienenee, koska käsin viivakoodinlukijalla tehdyssä tavaroiden vastaanotossa tehdään testien mukaan enemmän virheitä kuin sähköisiä lähetteitä hyödyntämällä.

Nyt MAXXissa on saatavilla kaikkien suurten lääketukkuliikkeiden sähköiset lähetteet, kun Oriolan sähköinen lähete otettiin käyttöön MAXX-ohjelmiston elokuun päivityksessä.

Sähköinen lähete on tukkuliikkeen lähettämä tiedosto, joka sisältää samat tiedot, jotka löytyvät laatikoissa olevilta paperisilta lähetyslistoilta. Sähköiset lähetteet sisältävät tuotteiden vanhenemispäivämäärän ja tuotteiden toimitetut määrät, jotka sähköiset lähetteet lisäävät automaattisesti MAXXiin.

lahetteetKaksi tapaa purkaa tavarat sähköisen lähetteen avulla

Sähköisen lähetteen käyttöönoton jälkeenkin apteekissa on mahdollista purkaa tavarat edelleen perinteiseen tapaan lukemalla tuotteiden viivakoodit tavaranpurussa yksitellen. Tällöin MAXX noutaa sähköiseltä lähetteeltä vain tuotteen vanhenemispäivän.

Toinen, parempi ja nopeampi tapa, on ottaa tavarat vastaan ilman viivakoodin lukemista, mikä nopeuttaa tavaranpurkua huomattavasti. Tällöin tavaranpurussa haetaan tukkuliikkeen sähköinen lähete.

Vastaukset kolmeen epäilevään kysymykseen

Kysymys: Mitä hyötyä sähköisistä lähetteistä on meidän pienelle apteekille? Toimii ehkä isoissa apteekeissa, mutta näin pienessä siitä ei ole hyötyä.
Vastaus: Oli apteekki sitten iso tai pieni, sähköisillä lähetteillä säästetään aina tuotteiden piippaamiseen käytetty aika. Asiakaspalvelu paranee, kun farmaseutit palvelutiskissä näkevät heti aamulla päätteeltä onko jotain tuotetta saapunut vai ei. Asiakaspalvelussa ei tarvitse odottaa tavaranpurun päättymistä ja näin juokseminen tavaranpurkajien luona vähenee.

Kysymys: Mitä jos tulee keräilyvirheitä tukuista? Eiväthän ne jää kiinni?
Vastaus: Eivät niin. Mutta ei apteekki ole nytkään täysin saldovirheetön, kun tuotteet puretaan manuaalisesti jokainen purkki viivakoodilla lukien. Kannattaa seurata hetken kuinka paljon virheitä oikeasti syntyy ja pitää kirjaa +/- eroista. PKV-lääkkeet, kalliit ja huumeet voidaan silti tarkistaa vielä tarkasti käsin.

Kysymys: Mitä tavaranpurussa säästetyllä ajalla sitten tekee?
Vastaus: Apteekin muita töitä, jotka eivät tekemällä lopu. Esimerkiksi varastossa seisovien tuotteiden listaamista, hyllyjen järjestämistä ja varaston hoitamista sekä kampanjoiden tekemistä.

Autamme sähköisten lähetteiden käyttöönotossa

Tukkuliikkeen sähköisen lähetteen noudon MAXXiin ja sähköisten lähetteiden hyödyntämisen otat käyttöön Receptumilta saatavien helppojen ohjeiden avulla. Ota yhteyttä asiakastukeemme ja autamme sinua nopeuttamaan tavaranpurkua.