Apteekkari Pertti Hietasen apteekki Vantaan Pähkinärinteessä on saanut tutustua uudistettuun MAXX-ohjelmistoon joulukuusta 2023 saakka. MAXX Sujuva on tehnyt vaikutuksen varsinkin reseptinkäsittelyn näkymän selkeyttäjänä, jonka myötä tekninen osuus soljuu entistä sujuvammin ja farmaseutti voi keskittyä asiakkaansa kohtaamiseen.

Pähkinärinteen apteekki on pilotoinut Receptumin järjestelmän uudistettua MAXX Sujuva -versiota kolmisen kuukautta. Apteekkari Pertti Hietanen on työskennellyt tiiminsä kanssa asiakaspalvelussa ja huomannut uudistuksen vaikutukset asiakaskohtaamiseen reseptinkäsittelyssä.

– Uusi ohjelma ohjaa farmaseutin eteenpäin yhdellä näkymällä niin, että reseptinkäsittely sujuu ohjelmaan tutustumisen jälkeen nopeasti, ja asiakkaan kanssa pystyy keskustelemaan leppoisasti, Hietanen kuvailee.

MAXX Sujuva kehitettiin farmaseuttien työskentelyn helpottamiseksi

Receptum kehittää MAXXia farmasia-ammattilaisten työnkuvien, tarpeiden ja käyttökokemusten pohjalta. Farmasistit toivovat järjestelmältä ketteryyttä ja yksinkertaisia prosesseja – lääkitysturvallisuuden säilyessä aina ykkösenä.

Lisäksi järjestelmän toivotaan toimivan niin, että siinä olisi mahdollisimman vaikeaa tehdä virheitä. Sellaiseksi MAXX Sujuva on luotu: se pyrkii tuomaan apuja farmasisteille esimerkiksi siinä, millä perusteella ja kuinka pitkään korvauksia saa antaa asiakkaalle. Sujuvasta pääsee suoraan Kelan sivuille katsomaan tuotteita koskevia sääntöjä, jotta farmasistin ei tarvitsisi murehtia kaiken muistamista.

Pähkinärinteen apteekin farmaseutti Mikko Hänninen ja apteekkari Pertti Hietanen

Pähkinärinteen apteekin farmaseutti Mikko Hänninen nostaa yhdeksi lempiominaisuudekseen sen, kuinka Sujuvasta näkee kaikki tarvittavat lisätiedot yhden ikkunan takaa.

– Sen vuoksi myös Sujuvan opettaminen farmasian opiskelijoille lienee aiempaan helpompaa, Hänninen iloitsee.

Ohjelmistonkehitystiimi on kuunnellut aktiivisesti pilottiapteekkejaan ja päivittänyt uutukaistaan jatkuvasti.

– Jos olemme lähettäneet sinne kommentteja, niin Receptumilta tulee aina lisäkysymyksiä niihin liittyen. Ohjelmistokehitystiimi on suhtautunut todella aktiivisesti Sujuvan kehittämiseen, farmaseutti Mikko Hänninen kertoo.

Pähkinärinteen apteekin MAXX-osaaja vinkkaa kollegoita ominaisuuksista

Pähkinärinteen apteekissa ja Kalajärven sivuapteekissa työskentelee kaikkinensa kymmenkunta apteekkilaista. Apteekkari Pertti Hietanen kehuu lähes 11 vuotta Pähkinärinteen apteekissa työskennelleen farmaseutti Mikko Hännisen olevan todellinen MAXX-osaaja. Mikko tapaa jakaa omia MAXX-käyttövinkkejään kollegoilleen MAXXnetin intrassa.

– Olen mieltänyt itseni hyväksi MAXX-osaajaksi, mutta Mikko osaa vinkata sellaisia juttuja, joista en ole itse vielä tiennytkään, Pertti naurahtaa.

Pähkinärinteen apteekin farmaseutti Mikko Hänninen ja apteekkari Pertti Hietanen

Apteekkitiimi hyödyntää intraa keskinäisenä tiedotusvälineenään päivittäin. Intraan voi jakaa tietoa niin vakiotyöntekijöille kuin vuokratyöntekijöillekin. Innostus ohjelmisto-osaamiseen hyödyntää kaikkia.

– Reseptinkäsittely ja reseptilääkkeiden toimittaminen ovat olennaisin osa apteekkitoimintaa. Kun henkilökunta osaa ja hallitsee sen käytön ja heillä on kehitysideoita sen hyödyntämiseen, pystymme keskittymään kaikkeen muuhun toimintaan kuin ohjelmistoon. Kun aikaa ei mene teknisiin asioihin, voimme suunnitella esimerkiksi koulutuksia, markkinointikampanjoita ja muita apteekin kehitystoimia, Pertti Hietanen summaa.