Receptum on noussut selväksi markkinajohtajaksi apteekkijärjestelmissä Suomessa. Helmikuussa 2017 Suomen 814 apteekkitoimipisteestä yli puolet eli 415 apteekkitoimipistettä käyttää MAXX-apteekkijärjestelmää.

“Tämä vuosi on alkanut järjestelmänvaihtojen suhteen tosi vilkkaasti. Nyt kevään aikana enemmän apteekkeja siirtyy MAXX-apteekkijärjestelmän käyttäjiksi kuin koko viime vuonna”, toimitusjohtaja Juha Antila toteaa tyytyväisenä jatkuvasta kasvusta.

“Yhä useammat apteekit ovat havainneet, miten MAXXilla pystyy parantamaan asiakaspalvelua, nopeuttamaan reseptinkäsittelyä, lisäämään myyntiä ja saamaan parempaa liiketoiminnallista tulosta kilpailun kiristyessä”, Antila kertoo MAXXin suosion syyksi. MAXX on ollut jo yli vuoden ajan Suomen yleisin apteekkijärjestelmä.

“Vaikka MAXXin suosio kasvaa, se ei anna meille aihetta levätä laakereilla. Apteekkialan sisäisten ja ulkoisten muutosten tahti tulee vain kiihtymään ja haluamme edelläkävijänä tarjota aina parhaat työkalut apteekkien tarpeisiin. Olemme lisänneet entisestään tuki- ja tuotekehitysresurssejamme ja tänä vuonna tulemme rekrytoimaan vähintään kuusi uutta osaajaa tiimiimme”, hän kertoo.

Lue tästä linkistä 10 konkreettista hyötyä valita MAXX

Kasvu Ruotsissa jatkuu

Receptumin apteekkialan osaaminen on jo huomattu muiden Pohjoismaiden apteekeissa. “Ruotsissa noin 80% itsenäisistä apteekeista käyttää MAXX-apteekkijärjestelmää ja viime vuonna MAXXia käyttävien apteekkien määrä lisääntyi Ruotsissa enemmän kuin koskaan aiemmin. Norjassa on ensimmäinen pilotti käynnissä. Tavoitteenamme on kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi apteekkijärjestelmien toimittajaksi”, Juha Antila kertoo.

Apteekkien sähköinen liiketoiminta on Ruotsissa selvästi pidemmällä kuin Suomessa. “Voimme tuoda parhaita käytäntöjä ja jo toteutettuja sähköisen liiketoiminnan ratkaisuja Suomeen Ruotsista”, Antila kertoo hyödystä, mitä Receptumin useammassa maassa toimiminen tuo Suomen apteekeille.

Fimean tilastojen mukaan Suomessa on 814 apteekkitoimipistettä, joista 613 on apteekkeja ja 191 sivuapteekkeja (tilanne 31.12.2016).