Takaisin

APTEEKKI
Lohjan Virkkalan Omena-apteekki ja Siuntion sivuapteekki
Apteekkari Susann Franzén
Annosjakeluasiakkaita noin 100
Annosjakelua tekee 2 farmaseuttia

Kun koko annosjakelu hoituu yhdessä ja samassa ohjelmassa, turha työ, virheiden mahdollisuus ja stressi vähenevät.  “Nyt koko annosjakelu sujuu paljon helpommin ja nopeammin kuin aikaisemmin”, kertoo annosjakelua tekevä farmaseutti Kirsi Ojala Lohjan Virkkalan Omena-apteekista.

“Koska olimme käyttäneet annosjakeluun niin pitkään kahta muuta tuttua ohjelmaa, ajattelin, että siirtyminen yhteen uuteen olisi täyttä tuskaa”, Ojala kertoo alun epäilyistään.  “MAXXin uuteen annosjakeluohjelmaan siirtyminen menikin yllättävän helposti.”

Omena Apteekki siirtyi viime syksynä MAXX-apteekkijärjestelmään ja otti samalla käyttöön MAXXin annosjakelun. “Satuin olemaan MAXXin koulutuspäivien ajan lomalla, joten jouduin hoitamaan kylmiltään ensimmäisenä annosjakelun MAXXilla. Se hirvitti, mutta kaikki menikin tosi helposti”, Ojala muistelee.

Muutosvaiheessa Receptum auttoi annosjakelun tietojen siirtämisessä vanhasta järjestelmästä uuteen. Kun lääkityskortit oli tarkastettu ja laskutusasiakkaat saatu kohdilleen, kaikki oli valmista uudenlaiseen annosjakeluun.

Omena-apteekeissa, Virkkalan pääapteekissa ja Siuntion sivuapteekissa, on yhteensä noin satakunta annosjakeluasiakasta, joiden annosjakelua hoitaa kaksi farmaseuttia. Annosjakelun tilauspäiviä on yhden annosjakelujakson aikana kolme hoitokotien toiveiden mukaisesti.

Annosjakeluohjelma hoitaa automatiikalla rutiinit

MAXXin automatisoiduilla toiminnoilla kaikki annosjakelun rutiinit sujuvat helposti ja nopeasti. Näin farmaseutille jää aikaa olennaiseen lääkehoitoon.

“Yksi parhaista puolista nyt on se, että mikään ei voi mennä huomaamatta ohi. Kun ohjelman käynnistää, kaikki lääketiedot tulevat heti näkyviin. Näen heti, mitä muutoksia on tullut ja mitä asioita pitää tarkistaa. Kun tiedot siirtyy resepteistä suoraan lääkekortteihin, taustat ja reseptit ovat aina kunnossa. Tämä on vähentänyt paljon stressiä”, Ojala kertoo.

“Yksi iso muutos ja helpotus aiempaan on, että ohjelma vaihtaa automaattisesti geneeriseen tuotteeseen. Itse tarvitsee vain hyväksyä muutos.”

“Asiakkaan perustaminenkin on nyt helppoa. Pitää olla vain resepti ja laittaa annosohjeet paikoilleen ja se on siinä”, Ojala kiittelee.

“Ennen annosjakelutoimitus vei eniten aikaa koko annosjakelussa. Nyt se on helppo ja mekaaninen toimenpide, johon ei tarvitse uhrata ajattelua. Toimitus ja hinnoittelu menevät aina oikein ja voi itse keskittyä oleelliseen”, Ojala sanoo hymyillen.

“Kun ennen pelkkään toimitukseen meni nelisen tuntia, nyt kaiken tekee tunnissa”, Ojala vertaa.

“Vaikka minulla oli epäilyjä, niin en palaisi vanhaan mistään hinnasta. Uuteen ohjelmaan siirtyminen on  helpottanut niin paljon annosjakelun tekemistä. Kun koko annosjakelun työ pyörii yhdessä ohjelmassa, se on hirveän suuri helpotus.”

Näin annosjakelu sujuu MAXXilla

  • Tarkista lääkekortit ja tee niihin tarvittavat muutokset
  • Tilaa, jolloin ohjelma muodostaa tilauksen ja lähettää sen annosjakelukeskukseen
  • Tee toimitus, kun tilaus on saapunut apteekkiin. Yhdellä napin painalluksella ohjelmisto muodostaa automaattisesti ostokerrat, lähettää tarvittavat tiedot reseptikeskukseen ja Kelaan sekä muodostaa laskun. Manuaaliseen käsittelyyn reseptijonoon siirtyvät ainoastaan ne toimeentulotuen asiakkaat, joilla on maksusitomuksessa rajoituksia.