FRISQ main appEntä jos tavallisella älypuhelimella voisi tilata reseptilääkkeet mistä tahansa apteekista Suomessa? Vielä se ei ole meillä mahdollista, mutta naapurimaassamme Ruotsissa jo todellisuutta. FRISQ-apteekkisovellus on Ruotsissa yhdistetty Ruotsissa toimiviin MAXX-apteekkeihin siten, että sovelluksen avulla voi tilata reseptilääkkeitä.

“Sovelluksen avulla ruotsalaiset voivat tilata reseptilääkkeensä kaikkiaan jo noin 20 apteekista. Toimitustavaksi asiakkaat voivat valita joko noudon apteekista tai kuljetuksen toimitusosoitteeseen”, kertoo Martin Irding, FRISQin toimitusjohtaja.

“Apteekkarit ovat olleet mielissään sovelluksesta, koska se lisää asiakastyytyväisyyttä”, hän sanoo. Ruotsissa itsenäiset apteekit ovat pieniä, joilla ei ole resursseja kehittää omia mobiilisovelluksia.

“Aloitimme yhteistyön Receptumin ja MAXXin kanssa, koska MAXXissa on parhaat rajapinnat sovellusten tekemiseen. Receptum on erittäin hyvä kumppani”, Irding kiittelee.

Reumatism organisation appPotilaille enemmän tietoa helpossa muodossa

“Haluamme antaa kansalaisille omat terveystiedot helpolla tavalla, jotta oman terveyden hoitaminen on yksinkertaisempaa”, Irding kertoo yhtiön isoksi tavoitteeksi. FRISQ kehittääkin parhaillaan yhdessä kolmen ruotsalaisen potilasjärjestön kanssa kullekin omaa potilassovellusta.

“Sovelluksen avulla potilaat voivat lääkkeiden tilaamisen lisäksi päästä käsiksi omiin potilastietoihinsa, saada muuta tärkeää omaan sairauteen liittyvää tietoa ja ottaa suoran yhteyden lääkäriin.”

FRISQin kumppaneita ovat tällä hetkellä Ruotsin reumasairauksien järjestö, astma- ja allergiajärjestö ja syöpäsairauksien järjestö.

FRISQ tähyää jo Suomeen

“Suomessakin potilasjärjestöt ovat kiinnostuneet FRISQin kaltaisesta potilassovelluksesta. Olemmekin halukkaita toteuttamaan Suomessa saman mitä teemme Ruotsissa”, Irding maalaa tulevaisuutta. “Uskon että myös Suomessa on tarve uudenlaiselle potilassovellukselle, jolla voi myös tilata lääkkeet suoraan apteekeista.”

Receptumin MAXX-apteekkijärjestelmässä on valmiit ja Ruotsissa testatut rajapinnat älypuhelimella tehtyjen reseptilääketilausten käsittelyyn, sekä valmiudet rakentaa rajapintoja myös muunlaisiin älypuhelinsovelluksiin.