Takaisin

ASIAKAS
Pomarkun apteekki
Apteekkari Tommy Tarvainen
Kaksi työntekijää
Noin 21 000 reseptiä vuodessa

Jos tietojärjestelmä on tarpeeksi helppokäyttöinen, sen uskaltaa ottaa käyttöön ilman etukäteisharjoitteluakin. Näin tehtiin Pomarkun apteekissa.

Apteekkari Tommy Tarvainen teki kaupat Pomarkun apteekista kesäkuisena sunnuntaina. Vielä samana päivänä alkoi uusien koneiden ja tietojärjestelmän asennus. Tarkoitus oli avata apteekki seuraavana päivänä heti aamusta, uuden järjestelmän varassa.

”Pomarkun apteekkissa oli kaikki hyvällä mallilla, mutta osa koneista oli jo tiensä päässä ja ajattelin vaihtaa ne kerralla. Samalla meni vaihtoon apteekkijärjestelmä. Pomarkussa oli Salix-ohjelma, jota olin käyttänyt viimeksi ehkä 15 vuotta sitten muutaman viikon. MAXX sen sijaan oli tuttu jo pitkältä ajalta ja tiesin, että ero oli iso. En halunnut mennä kehityksessä taaksepäin”, Tarvainen sanoo.

Apteekkarin mielestä oli myös tärkeää, että apteekissa on ohjelma, jonka hän osaa hyvin. Hänen pitää käytännössä hallita kaikki apteekin toiminnot vaikka yksin, sillä työntekijöitä on vain kaksi.

”Minä osasin ohjelman ja työntekijäni tunsivat asiakkaat ja talon tavat. Siitä asetelmasta lähdimme kohti uutta. Onneksi työntekijät olivat heti innokkaasti mukana muutoksessa”, Tarvainen iloitsee.

”Olisihan sen päivässäkin oppinut”

Pienen paikallisapteekin maanantai-aamut eivät ole yleensä ruuhkaisia, mutta pientä jännitystä oli ilmassa, kun Pomarkun apteekin ovet avattiin asennuksen jälkeisenä aamulla. Apteekin työntekijät eivät olleet aiemmin käyttäneet MAXXia ja nyt heidän piti aloittaa työpäivä täysin uuden järjestelmän kanssa.

”Apuna meillä oli kaksi kouluttajaa Receptumilta kahden päivän ajan ja kaikki meni todella hyvin. Järjestelmä on niin looginen, että työntekijät totesivat, että olisivat oppineet sen vaikka päivässä”, Tarvainen kertoo.

Vaivaton käytössä

MAXX on ollut Pomarkun apteekissa käytössä nyt pari kuukautta ja jo nyt sen uudet käyttäjät huomaavat työn helpottuneen.

”Ja jos jotain asiaa ei osaa, ohjeetkin ovat selkeät ja näppärästi saatavilla. Eniten onkin tullut kiitosta helppokäyttöisyydestä ja siitä, että voi tehdä monta asiaa samaan aikaan, eikä tarvitsee keskeyttää muita toimintoja. Jos vaikka kassalla joku kysyy, onko jotain tiettyä tuotetta saatavilla, se on helppo tarkistaa välillä”, Tarvainen sanoo.

Seuraavaksi apteekissa kohennetaan vielä hiukan kalustusta ja valaistusta, mutta muita muutoksia ei ole tiedossa. Apteekkari Tarvaiselle kun tärkeintä on nyt keskittyä asiakkaisiinsa.