Näin seuraat Kelan toimeentulotuki-tilityksiä helposti

Kun asiakas ostaa lääkkeitä Kelan myöntämällä toimeentulotuen sähköisellä maksusitoumuksella, MAXX hoitaa automaattisesti kaiken toimeentulotukeen liittyvän laskutuksen, tilityksen seurannan, raportoinnin ja kirjausten tekemisen kirjanpitoon.

Kelan toimeentulotukeen menneistä ostoista syntyy automaattisesti MAXXiin lasku. Nämä laskut kirjautuvat automaattisesti samalla kun apteekissa tehdään normaali suoritusten kirjaus. Siten kaikki toimeentulotuen laskutukset ja tilitykset näkyvät MAXXin normaaleilla kuukaudenvaihteen kirjausraporteilla.

Uusi työkalu: Toimeentulotukiraportti

Kelan toimeentulotuen tilityksiä kannattaa seurata MAXXistä löytyvän uuden työkalun Toimeentulotukiraportin avulla. Toimeentulotukiraportti löytyy MAXXista kohdasta ”Raportointi – Reseptinkäsittely”

Raportista näkee helposti ja nopeasti kuukausittain, miten apteekki on laskuttanut Kelaa toimeentulotuen perusteella ja mitä Kela on apteekille tilittänyt. Jos kuukauden jonain päivänä laskutettu ja tilitetty summa eivät täsmää, kannattaa klikata päiväkohtaiseen raporttiin löytääkseen selvitettävän ostokerran, jota klikkaamalla pääsee ostokerta-kohtaiseen raporttiin.

Tällä tavalla Kelan toimeentulotuki-tilityksiä on helppo seurata, ja mahdolliset selvitettävät ostokerrat löytää nopeasti.