Näin Ruotsin kokemuksista on hyötyä Suomen apteekkareille

Alkuomavastuun käyttöönoton tekninen toteutus apteekkijärjestelmässä on yksi esimerkki siitä, miten Receptum pystyy nopeasti tuomaan uusia asioita MAXX-apteekkijärjestelmään, koska ne on jo testattu ja toteutettu Ruotsissa.

“Noin 80 prosenttia ketjuihin kuulumattomista apteekeista käyttää Ruotsissa MAXXia. Jo lähes 40 apteekkia on tehnyt sopimuksen Receptumin kanssa”, toimitusjohtaja Juha Antila kertoo kasvavasta Ruotsin liiketoiminnasta.

MAXXin Ruotsin ohjelmistoversioon sähköinen resepti valmistui jo vuonna 2010. Samaan aikaan Ruotsiin tehtiin reaaliaikainen tilitys ja alkuomavastuu. Ruotsin kokemuksesta on ollut suurta hyötyä, kun Receptum on suunnitellut ja toteuttanut samoja toiminnallisuuksia Suomeen.

Ruotsi on maailman johtava maa eReseptien käytössä. Tällä hetkellä 98 prosenttia kaikista toimitetuista resepteistä on eReseptejä.

Ruotsissa apteekit voivat jo muuttaa paperireseptejä e-resepteiksi. Suomessa tämä ominaisuus tulee käyttöön vuoden 2017 alussa.

Ruotsissa eReseptillä määrättyjen lääkkeitä myydään kuluttajille jo yleisesti verkossa vastaavalla tavalla kuin missä tahansa verkkokaupassa. Suomessa lääkkeiden verkko-ostaminen on toistaiseksi monimutkaista, koska Kanta-palvelut eivät teknisesti mahdollista helppoa verkkokauppaa. Kun Kanta-palvelut mahdollistavat suoran reseptilääkkeiden verkkokaupan, tämä toteutetaan MAXXiin heti Ruotsin mallin mukaisesti.

Myös MAXXin taloushallintoon Ruotsissa tehdyt sähköiset ratkaisut tuovat etuja Suomen apteekeille

Myös MAXXin taloushallinnon puolelle Ruotsissa tehdyt sähköiset ratkaisut tuovat etuja Suomen apteekeille. Uusin Ruotsista lähtöisin oleva toiminnallisuus on automaattinen pdf-laskujen lähettämismahdollisuus. Ruotsissa voidaan myös siirtää kirjanpitoaineisto sähköisessä muodossa apteekista tilitoimistolle.

“Pystymme ottamaan Ruotsissa parhaiksi todetut käytännöt käyttöön Suomeen ja auttamaan apteekkareita toimimaan entistäkin paremmin ja fiksummin”, Antila kertoo.

“Tavoitteenamme on, että MAXX on Pohjoismaiden johtava ja paras apteekkijärjestelmä. Sillä tavalla voimme parhaiten auttaa suomalaisia asiakkaitamme menestymään muuttuvassa apteekkialan liiketoiminnassa ja auttamaan apteekkeja tarjoamaan parasta lääkehoitoa heidän asiakkailleen.”