Verkkoapteekki

Ruotsin maaseudulla asuva Mikael Luiro tilaa omat ja vanhempiensa lääkkeet verkkoapteekista, koska lähiapteekkia ei ole. Reseptilääkkeiden tilaaminen on nopeaa, edullista ja vaivatonta.

Receptumilla työskentelevä Mikael Luiro perheineen asuu Ruotsin maaseudulla, Kalixin kunnassa, josta lähimpään kivijalka-apteekkiin on matkaa kaksikymmentä kilometriä. Kivijalka-apteekeista voisi tilata lääkkeitä lähikauppaan postitoimituksena, mutta Luiron mielestä lääkkeiden ostaminen verkkoapteekki Apoteasta on kuitenkin helpompaa, nopeampaa ja jopa edullisempaa.

“Säästän itse asiassa rahaa ja aikaa, kun tilaan lääkkeet verkkoapteekin kautta”, toteaa Luiro.

Lääkkeiden tilaaminen verkkoapteekista on yhtä helppoa kuin tilaaminen mistä tahansa verkkokaupasta.

Ensimmäisenä verkkoapteekkiin pitää kirjautua. Reseptilääkkeiden tilaamiseen on tupas-tunnistautumista muistuttava pankkitunnistautuminen.

“Verkkoapteekissa voin tarkastella omia reseptejäni sekä minulle mahdollisesti valtakirjoilla osoitettuja reseptejä. Pääsen myös suoraan tarkistamaan mahdolliset korvauslaskelmani”, Luiro kertoo.

Verkkoapteekissa voi helposti vertailla eri lääkevaihtoehtoja ja hintoja. Lääkkeet toimitetaan suoraan asiakkaan postilaatikkoon. Ainoastaan erityisluokitellut lääkkeet joutuu vielä noutamaan lähikaupasta, jonne ne tulevat postitoimituksena.

“Kun olen valinnut lääkkeet, jotka haluan ostaa, siirryn kassalle maksamaan tuotteet. Tilaus on oikeastaan sillä selvä”, Mikael sanoo.

Verkkokaupan farmaseutti tarkistaa aina tilaukset ennen niiden toimitusta. Mikäli farmaseutti havaitsee tilauksessa jotain epäselvyyttä, hän voi pyytää lisätietoja asiakkaalta tai olla toimittamatta lääkettä.

“Verkkoapteekissa on myös chat-palvelu, jossa voi kysyä tarvittaessa apua ja neuvoa farmaseutilta”, Luiro sanoo.

Verkkoapteekissa on mahdollisuus tilata valtakirjalla reseptilääkkeitä toisen puolesta. Valtakirjan voi myöntää haluamalleen henkilölle esimerkiksi pankkitunnistautumisella verkkoapteekissa tai paperilomakkeella. Valtakirja on voimassa toistaiseksi ja antaa saajalle oikeudet käsitellä myöntäjän kaikkia reseptejä verkkoapteekissa. Valtakirjan voi myöntää kenelle tahansa, eikä se edellytä sukulaissuhdetta.

Linkki toiseen artikkeliin: Lue miten verkkoapteekki Apoteasta luotiin menestystarina