Takaisin

ASIAKAS
Myllypuron apteekki
Perustettu 1965
Apteekkari Maria Ivars
10 vakituista työntekijää
Noin 70 000 reseptiä vuosittain

Myllypuron apteekki

Myllypuron apteekin proviisori Suvi Savolainen ja apteekkari Maria Ivers tilaavat lääkkeet ja tuotteet myynnin mukaan.

Myynnin mukainen lääkkeiden ja tuotteiden tilaaminen säästää aikaa, pienentää varastoja ja parantaa taloudellista tulosta. Siinä tiivistetysti Myllypuron apteekkari Maria Ivarsin ja proviisori Suvi Savolaisen vuosien varrella keräämät opit.

Kun Myllypuron apteekki muutti keväällä 2011 upouuteen Myllypuron ostoskeskukseen, apteekin tuleva asiakasmäärä oli vielä arvoitus. Puoli vuotta aiemmin Maria Ivars oli tullut apteekkariksi Myllypuroon Lahdesta ja toi mukanaan myynnin mukaisen tilaamisen ja MAXX-järjestelmän.

Myynnin mukainen tilaaminen oli uutta Myllypuron apteekissa jo pitkään toimineelle proviisori Suvi Savolaiselle. “Aiemmin meillä oli tuotteiden määrissä hälytysrajat ja tavoitevarastot. Siinä oli jatkuvaa säätämistä ja muuttamista. Nyt pääsen paljon helpommalla ja voin käyttää säästyneen ajan esimerkiksi asiakaspalvelussa”, Savolainen kertoo.

Varaston arvo kolmanneksen alempi

Myllypuron apteekkiMyllypuron uusi ostoskeskus kiinnosti asiakkaita ja kun Myllypuroon valmistui uusi iso terveyskeskus, Myllypuron apteekin myynti kasvoi puolessatoista vuodessa 40 prosenttia.

”Myynnin mukaisessa tilaamisessa MAXX reagoi automaattisesti lääkkeiden ja tuotteiden menekin kasvuun ja ehdotti tilattavaksi enemmän. Tuotteita ei loppunut varastosta ja asiakkaan olivat tyytyväisiä”, Suvi Savolainen kertoo.

Henkilökuntaansa innostava ja heihin luottava Maria Ivars kuuntelee vieressä ja nyökkäilee. He ovat laskeneet, että myynnin mukaisessa tilaamisessa varaston arvo on noin kolmanneksen pienempi kuin hälytysrajoihin ja tavoitevarastoihin perustuvassa tilaamisessa.

“Sillä rahalla voi kehittää apteekin muuta toimintaa”, Ivars pohtii.

Reagoi nopeasti menekin muutoksiin

Myllypuron apteekkiMyynnin mukainen tilaaminen reagoi nopeasti erilaisten kausivaihtelujen mukanaan tuomiin menekin muutoksiin esimerkiksi flunssakautena ja allergiakautena. Kun esimerkiksi flunssakausi alkaa ja flunssatuotteiden myynti kasvaa, MAXXin myynnin mukainen tilaaminen reagoi automaattisesti tuotteiden kysynnän muutoksiin.

“MAXX ajattelee meidän puolesta.  Ei tarvitse enää itse muistaa ja seurata milloin pitäisi mitäkin lääkkeitä alkaa tilata enemmän”, Ivars kertoo.

Myllypuron apteekissa on kahden viikon myynnin mukainen varasto normaalituotteita ja -lääkkeitä ja varaston kiertonopeus on keskimääräistä apteekkia nopeampi.

“Käymme toki rivi riviltä läpi MAXXin tekemän myynnin mukaisen tilausehdotuksen ennen tilaamista. Se ei vie paljoa aikaa ja yleensä muutoksia ei tarvitse tehdä. Mutta esimerkiksi joskus jotain kallista lääkettä menee enemmän yhdelle asiakkaalle ja silloin muutamme myynnin mukaista ehdotusta, ettei kallista lääkettä tilata turhaa yhtään aikaisempaa enempää”, Suvi Savolainen kertoo.

“Meillä on kolme ihmistä, jotka tekevät tilaukset. Joku heistä on aina paikalla ja voi tarkistaa MAXXin automaattisesti tekemän myynnin mukaisen tilausehdotuksen”, Savolainen lisää.

“Kun rutiinit ovat helppoja ja nopeita, voimme käyttää säästyneen ajan asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinoinointiin”, Maria Ivars kertoo apteekkinsa kehittämisestä.