Mitä olet tehnyt Receptumilla?

Vastaan Receptumilla apteekkeihin toimitettavien työasemien ja muiden laitteiden esiasennuksesta. Mitä pitemmälle apteekkikohtaisten ohjelmistojen asennukset on tehty, sitä jouhevammin apteekin järjestelmävaihdot ja uusien laitteistojen käyttöönotto sujuvat. Esiasennuksen ansiosta asentajat suoriutuvat työstään apteekissa tunteja nopeammin. Näin apteekki pääsee avaamaan ovensa ilman turhia viiveitä.

Huolehdin myös logistiikasta, eli kerään asennuksissa tarvittavat tavarat työasemista ja skannereista kirjoittimiin, näppäimistöihin ja johtoihin asti. Työssä on apuna sama MAXXin varastonhallintajärjestelmä kuin apteekeissakin. Järjestelen tavaroiden kuljetukset apteekkiin asti. Kaiken on saavuttava perille juuri oikeaan aikaan, sillä harvoissa apteekeissa on tilaa säilyttää lavakaupalla ylimääräistä tavaraa.

Miten työsi laatu näkyy asiakkailla?

Työni näkyy asiakkaalla niin, että jos heistä ei kuulu mitään, olen onnistunut työssäni. Silloin oikeat tavarat ovat menneet oikeaan aikaan perille ja apteekkijärjestelmän asennus tai huoltotoimenpide on sujunut hyvin. Viimeistään kuulen perjantai-palaverissamme, miten asennukset ovat sujuneet. Olen osa Receptumin laatuketjua: Kun teen työni hyvin, ketjun seuraavan lenkin on helpompi onnistua omassa työssään. Minulle laatu onkin sitä, että koko ketju toimii Receptumilta asiakkaalle asti.

Esa Luukkonen Receptum

Mitä oivalluksia työ Receptumilla on sinulle tuonut?

Aiemmin työskentelin hyvin hierarkkisissa työyhteisöissä, joissa duunari ei välttämättä uskaltanut sanoa päivää johtajalle. Meillä Receptumissa on aivan toisenlainen meno: kaikki puhuvat kaikkien kanssa. Ja ihan kaikesta! Vitsailemme paljon ja juttelemme muustakin kuin työstä.

Kun työyhteisössä on mutkaton henki, se näkyy myös hyvänä työn laatuna. Ei esimerkiksi tarvitse pelätä virheitä. Jokainen töppää joskus, mutta sitten vain skarpataan. Kun tulin Receptumiin töihin, minulle sanottiin ensimmäisenä, ettei tyhmiä kysymyksiä ole. Tämä on hyvä periaate muutenkin elämässä.

Miten päädyit Receptumiin?

Korjasin ja kokosin tietokoneita aikoinaan lähes 25 vuotta samassa työpaikassa. Firman nimi vain vaihtui Nokian tietokonetehtaasta lopulta Fujitsuksi. Kun tuotanto siirrettiin ulkomaille vuosituhannen vaihteessa, jäin työttömäksi. Työttömyyttä kesti melkein kuusi vuotta.

Olin aikoinaan tutustunut Nokian tietokonetehtaalla kesätöihin tulleeseen insinööri Jukka Mäki-Moijalaan. Saman ikäluokan kavereina kävimme välillä pelaamassa fudista ja pidimme yhteyttä senkin jälkeen, kun Jukka eteni urallaan. Hän päätyi lopulta apteekkijärjestelmien pariin ja perusti Receptumin. 11 vuotta sitten Jukka soitti, että Receptumissa tarvittiin kiireesti apua. Siitä uusi urani sitten lähti ja olen tästä edelleen todella kiitollinen. Eläkkeelle jään puolentoista vuoden kuluttua.

Mikä on työssäsi parasta?

Aivan ehdottomasti työkaverit, eri ikäiset ja omanlaisensa. Ja tämä meidän me-henkemme ja huumorimme. Työyhteisö pitää yhtä. Puolta nuoremmat kollegat houkuttelivat minut juuri vähän aikaa sitten Happoradion keikalle kanssaan. Siellä minä heiluin muiden mukana.

Esa Luukkonen Receptum

Miten rentoudut, kun et ole töissä?

Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan etiopialaisesta groovesta metalliin, Bollywoodiin ja algerialaiseen raihin asti. Vanhana hippinä etenkin 1960-luvun psykedeelinen Britti- ja Jenkki-musiikki vetoavat.

3 asiaa, miten viiden tähden laatu näkyy omassa työssäni.

  • Kannustava ja hyvä työilmapiiri.
  • Asennukset menevät putkeen.
  • Logistiikka pelittää aina.

Kuka: Esa Luukkonen, esiasentaja
Mikä on taustasi: Olen koulutukseltani instrumenttiasentaja ja korjannut tietokoneita yli 25 vuotta. Hetken työskentelin myös ohjelmistoalan start-upissa ennen Receptumiin tuloani 11 vuotta sitten.
Mitä teet Receptumilla: Asennan apteekkeihin vietäviin työasemiin ja laitteistoihin kaikki tarvittavat apteekkikohtaiset ohjelmistot niin pitkälle kuin mahdollista. Huolehdin myös logistiikasta, eli varmistan, että apteekissa on oikeaan aikaan oikea määrä työasemia, skannereita ja kaikkea muuta asennuksessa tai huollossa tarvittavaa.
Harrastukset: Musiikin kuuntelun lisäksi olen innokas kirpputoreilla kävijä. Etsin mielenkiintoisia cd-levyjä ja vinyylejä. Luen myös paljon etenkin historiaa, elämänkertoja ja dekkareita. Penkkiurheilen seuraamalla fudista ja kesäisin tulee myös pyöräiltyä.
Mottoni töissä: Tyhmiä kysymyksiä ei ole.