Automatiikalla sujuvampia prosesseja

Aika ajoin apteekin prosessit kannattaa käydä läpi ja varmistaa, että ne hoituvat tehokkaimmalla ja nopeimmalla mahdollisella tavalla. MAXXissa on runsaasti erilaisia toimintoja, joiden ansiosta muun muassa päivitykset ja laskutukset hoituvat automaattisesti ja sujuvasti.

Poimit vinkit talteen!

Hinnastopäivitys ja varastonarvon alenemat

Varataanko teillä hinnaston päivittämiseen aikaa illalla tai aamulla? Sama hoituu MAXXin avulla myös automaattisesti. Hintojen päivittämisen lisäksi ohjelmistoon tallentuu myös varastonarvo ennen ja jälkeen hinnastopäivityksen. Apteekin tehtäväksi jää vain uusien hyllynreunatarrojen tulostaminen ja sujauttaminen paikoilleen.

Muutokset tehdään MAXXin Kumulointiasetuksissa. Katso tarkempi ohjeistus MAXXnetistä.

Automaattisesta hinnastopäivityksestä on julkaistu jo aiemmin erillinen koulutustiedote. Löydät sen MAXXnetistä hakusanoilla: ‘automaattinen hinnastopäivitys käyttöön’.

Myös varastonarvon alenemien raportit voi saada tallentumaan MAXXissa automaattisesti. Tiedot lähtevät lisäksi Farmaporttiin ja Rationettiin ilman erillistä tiedostojen siirtoa.

Nämä muutokset tehdään MAXXin tiedostoreitittimeen. Katso tarkempi ohjeistus MAXXnetistä. Löydät aiheen koulutustiedotteen hakusanoilla ‘vertailuraporttien automaattisen’.

Taloushallinto kuntoon – silloin kun sinulle parhaiten sopii

Tiliasiakkaiden laskuttaminen onnistuu automaatisesti MAXXilla juuri silloin, kun se sopii parhaiten apteekin kuukausirytmiin. Sitä ei siis tarvitse tehdä kuun vaihteessa, kun apteekissa on muutenkin kiireistä – saati kuun viimeisen päivän iltana, jolloin apteekki on jo sulkeutunut.

Laskutus helpottuu entisestään, mikäli apteekki ottaa käyttöön erillisen myyntilaskupalvelun. Siinä laskut lähetetään nappia painamalla sähköisesti tulostuspalveluun ja aikaa vievän laskujen printtailun ja postittamisen voi unohtaa.

Huomaa myös, että MAXXin kirjanpitoyhteyksien avulla kirjanpitoraportit voi tallentaa käden käänteessä. Apteekin tehtäväksi jää vain valita ensimmäisellä tallennuskerralla, mitkä raportit se haluaa tallettaa. Jatkossa raportit tallentuvat siististi omaan kansioonsa ja ovat sieltä lähetettävissä kirjanpitäjälle sähköisesti.

Tallennettavia raportteja voi toki muuttaa MAXXissa helposti.