Apteekkia remontoivan kannattaa aloittaa määrittämällä remontin tavoite. Remontti on aina mahdollisuus, jonka avulla voidaan myös tehostaa prosesseja ja nykyaikaistaa toimintamalleja.

1. Suunnittele hyvin

Suunnittele remontti alusta alkaen yhdessä kalustesuunnittelijoiden, tietojärjestelmän toimittajan, sähköasentajien ja henkilökunnan kanssa. Kun remontin tavoitteet on sovittu yhdessä, lopputuloksesta tulee oikeasti toimiva.
Mieti ainakin, mitä toimintoja pitää tehostaa, miten tiloissa liikutaan, missä tarvitaan sähköä ja verkkoyhteyttä, minne tavarat tulevat ja missä niiden pitää olla esillä.

2. Sijoita koneet fiksusti

Sijoita koneet töiden kannalta parhaaseen paikkaan. Eri toimenpiteille ei tarvitse varata omia koneitaan, sillä MAXXin avulla kaikkia apteekin toimia voi hoitaa miltä tahansa koneelta. Hyvällä suunnittelulla saat juuri sopivan määrän koneita.

3. Tehosta työtä ja säästä tilaa

Sähköisillä lähetteillä tehdyn tavaranpurun ansiosta lääketukkujen lähetysten käsittelyyn ei tarvita erillistä tilaa. Remontin yhteydessä kannattaa miettiä järjestelmäntoimittajan kanssa, voiko uusilla toimintatavoilla säästää myös tilaa. Apteekin neliöt kannattaa antaa asiakkaille ja myymälän käyttöön!

4. Rakenna toimiva palvelupolku

Kassan, asiakaspalvelupaikkojen ja hyllyjen keskinäinen sijoittelu kannattaa remontin yhteydessä suunnitella asiakkaan ja työntekijöiden toimien kannalta. Kun kassa ja farmaseuttiset palvelut ovat erikseen, farmaseutin aika hyödynnetään paremmin koulutusta vastaavaan työhön. Matkalla kassalle asiakkaalla taas on mahdollisuus tutustua palveluvalinnan tarjontaan.

5. Hyödynnä myyntipaikat

Sähköiset mainosnäytöt asiakaspalvelupisteissä ja tv-näytöt myymälässä tai näyteikkunassa mahdollistavat edullisen, monipuolisen ja kohdennetun mainonnan. Sähköisten mainostilojen mainokset voi vaihtaa itse vaikka päivittäin tai kohdentaa eri kohderyhmille päivän tai kellonajan mukaan. Niille kannattaakin remontin yhteydessä suunnitella näkyvät paikat.

6. Siirry moderniin vuoronumerojärjestelmään

Uudet digitaaliset vuoronumerojärjestelmät vauhdittavat asiakaspalvelua ja lyhentävät jonoja. Esimerkiksi ryhmittelyt resepti-, lääkeneuvonta-ja mittausasiakkaisiin voi tehdä diginäytöllä sen mukaan, mikä palvelu kulloinkin on ajankohtaista. Jos perjantaisin on verensokeri- ja painemittauksia. sille voi lisätä oman nappinsa kyseiselle päivälle. Kotisairaanhoidolle voi puolestaan varata vaikka oman ohituslinjan.

7. Kilpailuta tietoliikenneyhteydet

Uusittuun apteekkiin kannattaa hankkia kustannustehokkaimmat verkkoyhteydet. Tietoliikenneyhteydet kehittyvät jatkuvasti ja Receptum auttaa kilpailutuksessa ja valitsemaan parhaan ratkaisun.

8. Varmista turvallisuus turvakameroilla

Uudet turvakamerat ovat tarkkoja ja tehokkaita rosvopoliiseja. Kameroiden avulla nappaa entistä useammat näpistelijät verekseltään ja valvoo helposti koko apteekin tiloja tarkasti ja huomaamattomasti. Remontin yhteydessä kannattaa miettiä kameroiden sijoittelu paikkoihin, joihin tarvitaan valvontaa.